Yıllık 178 bin 200 ton piliç eti üreten Erpiliç, kanatlı eti sektöründeki yeni yatırımıyla sektördeki payını ve gücünü artırmayı planlıyor. Yaklaşık 55 milyon TL yatırımla Bolca Hindi’yi satın alan firma, Türkiye hindi eti tüketimini artırarak pazarı büyütmeyi hedefliyor.
Bolca Hindi ise sektöründe 22 yıllık tecrübeye sahip. Bolu’da kurulu entegre tesisinde yılda ortalama 1 milyon hindi kesimine ulaşan ve yüzde 27 pazar payına ulaşmış durumda. Şirketin 2016 yılındaki cirosu 100 milyon 560 bin TL, ihracat cirosu ise 3 milyon 400 bin TL olarak gerçekleşti.
MİLLİ MARKALAR ÖNEMLİ
Erpiliç’in, ekonomik daralmanın yaşandığı süreçte ‘Yerli sermaye yerli büyüme’ yaklaşımı ile kendi coğrafyasında doğan bir markaya yaptığı bu önemli yatırımın, Türkiye ekonomisi, kanatlı eti sektörü ve tüketici adına önem arz ettiğinin altını çizen Erpiliç Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Ericek ‘İnsanımıza zengin protein yapısıyla henüz keşfedilmeyen, kırmızı ete alternatif olan ve fiyatı ile her kesimin rahatlıkla ulaşabileceği bu değerli gıdayı ulaştırarak daha sık tüketilmesini sağlayacağız’ dedi.
Marka olarak sosyal bir hareketi de başlatmış olduklarını ifade eden Ericek, “Uluslararası markaların Türkiye’de ciddi satın almalar gerçekleştirdiği ve ekonomik ivmenin düşük seyrettiği bu süreçte Erpiliç’in yerli sermaye olarak böyle bir satın alma yapması ekonomik ve psikolojik açıdan ciddi değer arz etmektedir. Milli markalar yaratılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
AGRESİF HEDEFLER KOYDUK
Bolca Hindi için önümüzdeki 5 yıllık süreçte agresif hedefler koyduklarını belirten Erpiliç Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Öztürk, şunları anlattı:
“Türkiye’nin hayvansal protein gereksiniminin yüzde 61’lik bölümü sektörümüz tarafından karşılanıyor. Bu oranda en büyük rol piliç etinde. Rakamsal verilere baktığımızda 2016 yılında piliç eti üretimi yaklaşık 2 milyon ton. 2000 yılından bu yana kanatlı eti üretimi 2,78 kat artarak, kişi başına kanatlı eti tüketimi ise 2000 yılında 11 kiloyken 2016 yılında 22,5 kiloya çıktı. Bu veriler doğrultusunda Türk kanatlı eti sektörü dünyada piliç eti üretiminde 8. sırada yer alıyor. Hindi eti verilerine bakıldığında 2016 yılında 50 bin ton hindi eti üretimi gerçekleşmiş. Hindi eti kırmızı etten sonra gelen önemli bir protein kaynağı olmasına rağmen ne yazık ki ülkemizde ağırlıklı sadece yeni yıl döneminde tüketiliyor. Hedefimiz hindi etinin ulaşılabilirliğini arttırarak, sadece yılsonu değil tüm yıl tüketilmesini sağlayıp, aynı zamanda hindi etinde ihracatta da üretimde en önemli üs olmak. 3 yılda üretimi yüzde 100 artırarak yıllık 20 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz."
Yerli markaların güç birliğine gitmesinin önemine vurgu yapan Öztürk, 2 yıllık süreçte öncelikle damızlık üretimi, kesimhane modernizasyonu ve kapasite artışı için 45 milyon TL’lik yeni yatırım hedeflediklerini belirtti.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.