Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Borajet Havayolları uçuşlara ara veriyor! Borajet kapanıyor mu? Borajet iflas mı etti? - İş-Yaşam Haberleri

        Aralık ayında SBK Holding tarafından devralınan Borajet faaliyetlerine ara verme kararı aldı.

        Borajet'ten bugün yapılan açıklamada, şirketin dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak İstanbul 3. Havalimanı'na çok daha güçlü olarak hizmet verme hazırlığını sürdürdüğü ifade edildi.

        Borajet'in yeniden yapılanma çalışmaları neticesinde filosunda aktif olarak bulunan 10 adet uçağın 6'sının teknik arıza ve parça eksikliğinden dolayı uzun süredir yerde kaldığı belirtilen açıklamada, oluşan teknik sorunların giderilerek uçulabilir duruma gelmesinin uzun süre alacağı kaydedildi. Açıklamada, "müşteri mağduriyeti ve ticari itibar göz önüne alınarak filonun yenilenip yeni uçuş rotalarının ve planlamaların yapılması için uçuşlarına geçici bir süre ara vermiştir" denildi.

        REKLAM

        Öte yandan açıklamada satışı yapılan bilet bedellerinin ise iade edildiği belirtildi.

        SİVİL HAVACILIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

        "Borajet yolcuları, THY ve Anadolujet ile uçacak"

        Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de yaptığı açıklamada Borajet Havayolları'ndan 1 Haziran 2017 tarihine kadar uçuşlar için bilet almış olan yolcuların, THY ve Anadolujet ile yapılan anlaşma kapsamında seyahatlerini gerçekleştirebileceği duyuruldu. Borajet Havayolları filosunda bulunan uçakların teknik sorunlarının giderilmesi ve filonun yenilenmesi amacıyla uçuşlarına geçici bir süre ara verildiğinin belirtildiği açıklamada 1 Haziran sonrası biletli yolcularla ilgili tekrar duyuru yapılacağı da belirtildi.

        Gökhan ARTAN / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ