Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Hurda parçalardan mini otomobil yaptılar - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Kadirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim öğretim gören Musa Çullu, Ferdi Avara ve Mustafa Gül, ilçede düzenlenecek Bilim Fuarı için proje geliştirmeye karar verdi.

        2

        Hurdaya atılan eski metal, sac, boru ve profilleri toplayan 3 genç, 2 aylık bir çalışma sonucu, motosiklet motoru takarak mini otomobil üretti.

        3

        Araca isimlerinin ilk harfleri olan "Mufermu" adını veren öğrenciler, araçlarını daha da geliştirmek için destek bekliyor.

        4

        Öğrencilerden Avara yaptığı açıklamada, hazırladıkları proje doğrultusunda çevrelerindeki atık malzemeleri topladıklarını, iki aylık çalışma sonucu otomobil ürettiklerini söyledi.

        5

        Okulun motor bölümü atölyesindeki aletlerden faydalandıklarını anlatan Avara, otomobilin arkasındaki taşıma aparatı sayesinde yük de taşıyabildiğini dile getirdi.

        6

        Yaptıklarını daha da geliştirmek istediklerini vurgulayan Avara, ilçedeki "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı"nda görücüye çıkardıkları aracın ilgi gördüğünü anlattı.

        7

        "ARAÇ OKULUN İŞLERİNDE KULLANILIYOR"

        8

        Okul Müdürü Remzi Beyoğlu da motor bölümü öğrencilerinin hazırladığı projeyle atık malzemeleri değerlendirerek ortaya takdir edilecek bir çalışma çıkarıldığını söyledi.

        9

        Öğrencileriyle gurur duyduğunu anlatan Beyoğlu, "Atıl durumdaki israf olacak malzemeleri değerlendiren öğrencimiz güzel bir otomobil yaptılar.