Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler AT&T, kablo yayın şirketi DirecTV’yi 48.5 milyar dolara satın alacak - İş-Yaşam Haberleri

        HT GAZETE

        ABD’nin kablo yayıncılık pazarına yönelik yarışta geri kalmak istemeyen iletişim şirketi AT&T, ülkenin en büyük kablo yayın şirketi DirecTV’yi 48.5 milyar dolara alacağını duyurdu.

        ABD’nin 110 milyar dolarlık kablo yayın sektöründe satın alma furyası tüm hızıyla devam ediyor. Sektörün önemli oyuncuları Verizon ve Comcast’ın duyurduğu milyar dolarlık satın alma operasyonlarının ardından ülkenin önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden AT&T de uydu TV operatörü DirecTV’yi yaklaşık 48.5 milyar dolara satın alacağını duyurdu. Gelen bilgilere göre satın alma DirecTV’nin borçlarıyla birlikte AT&T’ye 67.1 milyar dolara mal olacak. Birleşmenin hem ABD hem de Meksika’daki kartel denetlemelerinin ardından yaklaşık 12 ay içerisinde onaylanması bekleniyor.

        HİSSELER UÇTU

        Söz konusu satın alma operasyonu ABD’nin kablo yayın sektöründe son bir yıl içerisinde duyurulan en büyük üçüncü teklif olarak kayda geçti. Daha önce Verizon, Deutsche Telekom’dan ABD’de bulunan kablosuz operasyonlarının geri kalan kısmını 130 milyar dolara almıştı. Diğer yandan Comcast ise Time Warner’ın kablo yayıncılık bölümüne borçlarıyla birlikte 68 milyar dolar ödeyeceğini duyurmuştu. Bu satın alımların ardından bir sonraki hedefin DirecTV olacağı söylentileri şirketin hisse değerinin bu yıl yüzde 25 artmasına neden oldu. Satın alma operasyonuyla birlikte AT&T, ABD’nin iletişim ve eğlence sektöründe önemli bir avantajı ele geçirmiş olacak. Şirket mobil iletişim, internet ve kablo TV içeriğini tek elden sunacak.

        SATIN ALMANIN BEDELİNİ MÜŞTERİ ÖDEYECEK

        ABD’nin kablo yayıncılık sektöründe yaşanan satın almalar şirketlerin yaratıcılığı rafa kaldırdıkları yönünde değerlendiriliyor. Uzmanlar milyar dolarlık alımların faturasının müşterilere kesileceğini savunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ