Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Evinizi yenilemenin tam zamanı - Makro Ekonomi Haberleri

        İndirim yarışı başladı

        Piyasadaki durgunluk mobilya firmalarını kampanya yarışına soktu. % 45'e varan oranlarda indirimler başlatan firmalar, özel ödeme seçenekleri ile de tüketicilere fırsatlar sunuyor.

        Birçok sektörde olduğu gibi mobilyada da, tüketicilere cazip kampanyalar sunuluyor. Mobilyalarını yenileyecek ya da yeni evlenecekler için yüzde 45'e varan oranlarda indirimler uygulayan firmalar, piyasadaki durgunluğu kampanyalarla aşmaya çalışıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mobilya Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan, sektörde yoğun rekabet yaşandığını ve indirimlerin yüzde 45-50'ye vardığını belirtti. Bazı firmaların önce bindirim sonra indirim yapmaya başladığını, bu nedenle tüketicilerin uyanık olması gerektiğini söyleyen Doğan, tercihin özellikle markalı mobilyalardan yana kullanılmasını önerdi.

        SEKTÖRÜN UMUDU İHRACATTA

        Aynı zamanda Doğtaş Mobilya'nın Başkanı olan Doğan, sektörün 2004 ve 2005'te altın yılını yaşadığını, 2007'de en kötü dönemini geçirdiğini vurgulayarak, "Bu yıl mobilya sektöründe bir büyüme olmayacağını düşünüyorum. Ancak dış pazarlarda bir artış var. İhracat yapan firmaların büyüme beklediğini söyleyebiliriz" dedi. Seray Mobilya Başkanı Ali Özkan ise bazı firmaların son 5 yıl içinde kampanyaları rutin bir hale getirdiğini kaydetti.

        Taksitleri artırdı

        Çilek, tüm ürünlerinde ay sonuna kadar World Card sahiplerine özel yüzde 15 indirim+12 taksit kampanyası başlattı. Ayrıca nakit alışverişlerde yüzde 20 indirim imkanı da sunuyor. Bebek, çocuk, genç ve üniversiteli grupları için ayrı ayrı tasarlanan Çilek ürünleri 650 farklı çeşitten oluşuyor. Seray Mobilya da tüm kredi kartlarına peşin fiyatına 12 taksit uyguluyor ve nakit ödemelerde yüzde 10 indirim sunuyor.

        İstikbal peşin fiyatına 12 taksit uyguluyor

        İki ayda bir kampanya düzenleyen İstikbal, tüm ürün gruplarında yüzde 20, 30 ve 40 indirim uyguluyor. Kampanyada Süper Standart tek kişilik yatak 88 YTL, Diamic kanepe 298 YTL, Dinamic Maxi Takım 999 YTL, Lotus yatak odası bin 226 YTL'den sunuluyor. Axess kart sahiplerine özel peşin fiyatına 12 taksit veya vade farklı 18 taksit imkanı sağlanıyor.

        Mondi'den yüzde 45'e varan indirimler

        Mondi'de, yüzde 45'e varan indirim kampanyası dahilinde yataklar 90 YTL, bazalar 190 YTL, kanepeler 290 YTL, oturma grupları 890 YTL'den başlayan fiyatlarla tüketici ile buluşuyor. Şubat sonuna kadar geçerli olacak kampanya süresince Axess karta özel peşin fiyatına vade farksız 12 veya vade farklı 24 taksit imkanı sağlanıyor.

        Halıdan sandalyeye kadar

        Halıdan sandalyeye bir çok ürününde Doğtaş, yüzde 40, 30 ve 25 indirim kampanyası uyguluyor. Yüzde 40 indirimli sunulan ürünler, Paris koltuk takımı, Figaro yatak, Lal oturma takımı, Young life genç odası, April baza ve halılardan oluşuyor. Yüzde 30 indirimli sunulan ürünler ise Paco koltuk, Focus yatak odası takımı, Focus yemek odası takımı ve Diva sandalyeden oluşuyor.

        Yataş'tan 3 kampanya birden

        Yataş, 3 kampanya birden uyguluyor. Geleneksel değiştirme kampanyasıyla Yataş, eski eşyaları alıp, değiştirme indirimiyle yenisini veriyor. Diğer bir kampanya da ise ev tekstili, yatak başlığı ve halı ürün gruplarında yüzde 30 indirim sunuluyor. Nazar Boncuklu ürünlerde de yüzde 41 indirim devam ediyor. Ayrıca Yataş, peşin fiyatına 12 taksit ve vade farklı 24 ay taksit imkanıda sunuyor

        Özel ödeme seçenekleri

        Ürünlerinde yüzde 40'a varan indirimler uygulayan Bellona'nın kampanyası şubat sonuna kadar devam edecek. Kampanya dahilinde Bellona İnnova Baza 582'den 349 YTL'ye, Silver majör takım 3 bin 254'ten bin 952'ye, Ergopedic Yatak 520'den 312 YTL'ye inen fiyatları ile satışa sunuluyor. Ürünler, Axess karta peşin fiyatına vade farksız 12 taksit veya vade farklı 24 taksit imkanı ile alınabiliyor.

        Takvim

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ