Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Semahat Arsel'den itiraf "Migros satışı en büyük pişmanlığım" - Makro Ekonomi Haberleri

        Gazete Habertürk

        Kasım 2011'de çıkan yangında büyük hasar gördükten sonra 20 milyar TL yatırımla yenilenen Beylikdüzü 5M Migros ile Bodrum'da kurulan Bodrum 5M Migros, eş zamanlı olarak hizmete açıldı. Mağazanın açılış kurdelasını üzerinde bulunduğu arazinin sahipleri Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel ile Migros Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı birlikte kesti.

        2008 yılında Migros'taki yüzde 50.83 hissesini 1.9 milyar TL'ye İngiliz BC Partners tarafından kontrol edilen Moonlight Capital'e satan Koç Holding'in Şeref Başkanı Rahmi Koç, satıştan pişman olduklarını, hisselerini geri almayı düşünebileceklerini söyledi. Koç, gazetecilerin ''Migros'u sattığınız için üzgün müsünüz?'' sorusuna "Semahat Hanım hiçbir zaman satılmasına taraftar değildi. Ama paraya ihtiyacımız vardı. TÜPRAŞ'ı alacaktık. O bakımdan tam zamanında satmışız, çok memnunuz" yanıtını verdi. Bülend Özaydınlı'nın da kendileri gibi hareket ettiğini kaydeden Koç, ''Fon gelecek yıl yeniden satacak, almayı düşünür müsünüz?'' sorusuna karşılık ise ''Migros'taki BC Partners hisselerinin satışı durumunda ilgileri varsa arkadaşlara soracağız 'düşünürler mi düşünmezler mi'' dedi.

        Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ise geçtiğimiz hafta gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında Migros ile ilgilenmediklerini söylemişti.

        Semahat Arsel ise Migros'un satışına karşı geldiğini doğrulayarak, "Benim için çok önemliydi. Satıldıktan sonra alışkanlığımdan vaçgeçmedim. Hala Migros'tan alışverişimi yapıyorum. Burada kendimi evimde gibi hissediyorum. Burası en büyük pişmanlığım" diye konuştu.

        Şok'u 1 yılda atlattı

        Migros Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı, Şok Mağazalarını devrederek kaybettikleri 1 milyar TL'yi yeni süpermerkat açarak geri aldıklarını bsöyledi. Migros, Şok Mağazalarını geçtiğimiz yıl 600 milyon TL'ye Yıldız Holding'e ait olan Gözde Finansal Hizmetler ve Bizim Toptan'a satmıştı. Bu yılın sonuna kadar yaklaşık 150 adet süpermarket açacaklarını vurgulayan Özaydınlı "Geçen yıl da 80 mağaza açmıştık. Satış artışımız planlandığı gibi devam ediyor hatta planladığımızdan daha hızla gelişiyor'' dedi. Özaydınlı, 2012 ilk çeyrek sonuçlarına göre ilk çeyrekte yüzde 14.5 büyüdüklerini kaydetti, Yazlık bölgelerde mağaza açmak isteklerini ilk olarak Bodrum'da gerçekleştirdiklerini, belirten Özaydınlı, Bodrum civarında şu an Tansaş ile birlikte 30 civarında mağazalarının olduğunu söyledi.

        Yılsonuna kadar 860 mağazayı geçeriz

        Migros Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Tort da 5M mağazalarının büyüklüğünün 4 bin metrekarenin üzerinde olduğunu belirterek, 150 mağazalarının 100'ünün Migros, geri kalanının Tansaş, 4-5 tanesinin de Makrocenter'lar olacağını söyledi. 17 bin direkt istihdam yaptıklarını ifade eden Tort, ''Bu yıl 4 bin istihdam daha yapacağız. Burası ve Bodrum'la birlikte 818. mağazamızı açmış olacağız. Yıl sonuna kadar 860 mağazayı geçeriz" diye konuştu.

        Meyve, sebze ve balık reyonuna özel ilgi gösteren Rahmi Koç, market içinde müşterilere ücretsiz hizmet veren karikatüriste resmini çizdirdi. Ardından kendisi de karikatüristi resmetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ