HABERTÜRK / AA
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) güne dünkü kapanışa göre 266 puanlık yükselişle tarihinde gördüğü en yüksek seviye olan 81.416 puandan başladı.
MKB'de hisse senetleri ortalama yüzde 0,33 oranında değer kazanırken bankacılık endeksi yüzde 0,48, dünkü yükselişin lokomotifi holding hisseleri ise ortalama yüzde 0,44 oranında yükseldi.
BONO FAİZİ YÜZDE 6'NIN ALTINDA
Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne dünkü kapanış seviyesi olan yüzde 5,89 seviyesinden başladı. Dün güne yüzde 5,96 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi Hazine ihalelerinin ardından oluşan iyimser havanın devam etmesiyle alçalan kanal içindeki hareketine devam etti ve bugünkü valörlü işlemlerde günü yüzde 5,89'dan kapattı.
DOLAR 1.78 LİRANIN ALTINDA
Bankalararası piyasada dolar 1.7749, euro ise 2.3206 liradan güne başlarken, parite ise 1.3068 seviyesinde hareket ediyor.
PETROL 112 DOLARIN ÜZERİNDE
Petrol fiyatları Çin'de aralık ayı ihracatının yıllık yüzde 14,1 artarak beklentinin yaklaşık 3 kat üzerine çıkmasıyla yükseldi.
ABD ham petrolünün varil fiyatı bugünkü işlemlerde 60 sent artarak 93,70 dolar, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 61 sent artarak 112,21 dolar seviyesinde bulunuyor.