Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Karayolu kesmez uçmamız lazım! - Para Haberleri

        Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine nasıl ulaşılacağını anlatırken, ilngiç bir benzetme yaptı. Türkiye'yi 2023 yılına taşıyacak aracın karayolunda geçmeyeceğini belirten Çağlayan, "Türkiye'yi taşıyacak araç karayolundan geçmez, Türkiye'nin uçması gerekli" dedi.

        'KİM ALTIN İSTERSE SATARIZ'

        Hedeflere ulaşılması için asgari yüzde 6 büyüme gerektiğine dikkat çeken Çağlayan, "Kim altın satın almak isterse, satarız. Anlaşmalar bizi bağlamaz" dedi.

        İNTERNETTEN NE KADAR HARVADIK?

        Tüketici harcamalarına da değinen Çağlayan, geçen yıl kredi kartları ile yurtdışı internet sitelerinden tam 18 milyon kez yapılan alışverişe 1.9 milyar lira para harcandığını söyledi. TL'deki her yüzde 1'lik bir değerlenmenin ilerleyen dönemde Türk sanayisinin kullandığı ithal girdi miktarını binde 4 oranında artırdığını belirten Çağlayan, ''Firmalarımızın toplam satışlarındaki her yüzde 1'lik bir artış, kullanılan ithal girdi miktarını yüzde 1,8 artırıyor'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ