Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Vodafone abone sayısı ne kadar? - Teknoloji Haberleri

        Mobil operatör Vodafone Türkiye, 2014-2015 mali yılının Nisan-Eylül 2014 dönemine ait ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.3 artışla 3.6 milyar lira gelir elde ederken, abone sayısının son çeyrek içinde 541 bin adet artarak 20.6 milyona yükseldiğini açıkladı.

        Şirketin sonuçlara ilişkin basın bülteninde, 2014-2015 mali yılının ilk yarısında faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artışla 672 milyon liraya yükseldi.

        Şirketin faaliyet kârı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artışla 161 milyon TL olarak gerçekleşti.

        Vodafone Türkiye'nin faturalı abone sayısı 8 milyona çıkarak toplam abone bazının yüzde 39'una ulaştı. Vodafone Türkiye'nin bu yarıyılda abone bazındaki akıllı cihaz penetrasyonu, geçen yılın aynı dönemine göre 10.5 puan artışla yüzde 38.6'ya yükselirken, veri gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 arttı.

        Vodafone Türkiye kurumsal mobil servis gelirlerini mali yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artırdığını açıkladı.

        'YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR'

        2014-15 mali yıl ilk yarısı performansını değerlendiren Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt şöyle konuştu:

        “Vodafone Türkiye olarak mali yılımızın ilk yarısı, 3,6 milyar TL’lik rekor toplam gelire ve 20,6 milyon rekor abone sayısına ulaştığımız ve ikinci çeyrek bazında ‘en çok net abone kazanan operatör’ olduğumuz bir dönem oldu. Diğer yandan 10. yarıyılda çift haneli olarak büyüme başarısını göstererek istikrarımızı sürdürdük. Şirketimiz büyürken, ülkemizin de uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle yola çıktığımız Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında, yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda son 1 yıllık süreçte yaptığımız 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım bunun önemli bir göstergesidir. Vodafone Türkiye olarak odağımıza yatırımı alarak Türkiye’nin dijital geleceğinin lideri olma vizyonumuzla hedeflerimizde kararlılıkla ilerliyoruz. Ülkemiz için değer yaratma vizyonumuz çerçevesinde Vodafone Grubu’ndan aldığımız destek ve cesaretle yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz ve ‘Türkiye’nin iletişim teknolojileri ile dijitalleşmesinde, herkese ilham verme’ misyonumuzu devam ettireceğiz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ