Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun GTA 6 ne zaman çıkıyor? - Teknoloji Haberleri

        GTA 6'nın çıkış zamanını tahmin etmek en zor şeylerden bir tanesi. Zira Rockstar Games hem oyunlarının konsol ve PC çıkış tarihleri arasına oldukça uzun bir vakit koyuyor, hem de oyunları çok defa erteliyor. Bu nedenle yapacağımız tahminlerin +/-1 sene hatta daha fazla oynaması çok muhtemel görünüyor.

        GTA 6'dan önceki temel Grand Theft Auto oyunlarının çıkış tarihlerine göz attığımızda şöyle bir durum ortaya çıkıyor:

        -GTA: 1997

        -GTA2: 1999

        -GTA3: 2001

        -GTA 3 Vice City: 2002

        -GTA San Andreas: 2004

        -GTA 4: 2008

        -GTA 5: 2013 GTA serisi ilk başlarda GTA 3 ile aynı oyun motorunu kullanan Vice City'nin 1 yıllık farkı haricinde 2 senede bir çıkıyormuş. Fakat San Andreas sonrasında bu fark önce 4 yıla, GTA 5 ile 5 yıla çıkmıştı. Tabii ki serinin her sürümünde oyunun çok daha detaylı ve geniş bir hale gelmesi nedeniyle yapım sürelerinin uzadığı aşikar.

        Ayrıca gelişen teknik ve donanım altyapısı firmaların hazırlık sürecini zorlaştırıyor ve geçmişe göre daha fazla konsolun piyasada olması da optimizasyon süreçleri sebebiyle oyunun çıkışını geciktiriyor. Bir sonraki GTA oyununun GTA 5'te olduğu gibi 5 seneden aşağı çıkmayacağını elimizdeki verilere bakarak söyleyebiliriz. Bu konudaki görüşler ara bir Vice City benzeri sürüm çıkmadıkça aradaki farkın 6 sene civarında olacağı yönünde.

        Dolayısıyla GTA 6'nın 2019-2020 senelerinde bizlerle birlikte olması çok muhtemel. Elbette Rockstar'ın GTA 5 satışlarının durumuna göre bu süre biraz daha ileri ve geriye doğru gidebilir. Satışı devam eden ve kar getiren bir oyunun bir an önce eski bir oyun haline gelmesini pek isteyeceklerini düşünmüyorum. Anlaşılan o ki oldukça bir süre daha GTA 6'yı beklememiz ve bu esnada GTA 5 oynamaya devam etmemiz gerekecek.

        bilgitechno

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ