Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil 2017 yılında çıkacak telefonlar - Teknoloji Haberleri
        1

        Sony Xperia XZ Premium

        Dünya Mobil Kongresi'nde tanıtılan cihaz baharda satışa sunulacak ve 4K HDR özelliğine sahip 5.5 inç ekranıyla bir ilk olacak.

        2

        Fotoğraf deneyimiyle öne çıkan Sony XZ Premium modelinde megapiksel 19'a düşürülse de pikseller % 19 büyük olacağı için kalite artıyor ve 960fps süper yavaşlatılmış çekim geliyor.

        3

        Samsung Galaxy X

        Samsung'un katlanabilir özellikteki bu sıradışı modelinde her iki tarafta OLED ekran olması bekleniyor.

        4

        4K ekran, Snapdragon 835 işlemciyle gelecek telefon piyasaya muhtemelen 2017'nin üçüncü çeyreğinde sunulacak.

        5

        Xiaomi Mi6

        Şubat ayında Dünya mobil kongresinde tanıtılması beklenen fakat Xiaomi'nin esgeçtiği Mi 6 modeliyle ilgili beklentiler Nisan'a kaldı. Quad HD OLED ekran paneli, parmak izi yerine retina tarayıcı muhtemel.

        6

        3 versiyona sahip olması beklenen telefonun giriş seviyesinde Helio X30, diğer iki modelde ise üst düzey Snapdragon 835 işlemci kullanacağı tahmin ediliyor.

        7

        LG G6

        Şubat sonunda tanıtımı yapılan LG G6 satışları ABD'de 7 Nisan'da başlıyor.

        8

        18:9 orana sahip Quad HD ekranın 5.7 inç büyüklüğü LG sevenleri mutlu edebilir fakat Qualcomm'un Snapdragon 835 işlemcisi yetişmediği için 821 ile idare edilecek.

        9

        13 megapiksel 60fps full HD kalite ve 30fps Ultra HD kameralar fotoğraf sevenler için HDR desteğiyle birlikte üst düzey bir deneyim sunacağa benziyor.

        13

        Sony Xperia Z6

        Dünya Mobil Kongresi'nde Yeni X ailesinin üzerinde durararak klasiği olan Z düşkünlerini üzen Sony'nın Z6'yı çıkarıp çıkarmayacağı kesin değil. Öte yandan Japon sitesi Docomo cihazın bazı özelliklerine dahil bilgi verdi bile.

        14

        İddiaya göre cihaz 5.2 inç WQHD IPS ekran, Snapdragon 820 işlemci, 4GB of LPDDR4 RAM, IP68 suya dayanıklılık sertifikasyonu, Bluetooth 4.2, 802.11ac Wi-Fi ve arkada 23Mp, önde de 5.1Mp kameraya sahip olacak.

        15

        Samsung Galaxy Note 8

        Felaket bir Note 7 deneyiminden sonra Samsung Note 8 için işi sıkı tutuyor. Ağustos ayında beklenen cihaz için tam bir tarih verilmedi.

        16

        S Pen kalem desteğiyle SuperAMOLED ekran ya da 5.7 inç Quad HD ekran deneyimi sunması muhtemel cihazın güçlü bir işlemci, RAM, VR desteği ve suya dayanıklılıkla gelmesi olası.

        17

        NOKIA P1

        Bir zamanların en büyük ve popüler üreticisi Nokia, 2011 yılında Windows telefonda karar kılınca çakılmıştı fakat oyuna tekrar dönüyorlar.

        18

        Android tabanlı Nokia 3, Nokia 5 ve Nokia 6 kesinleşti. Çin'e özel çıkarılan ve ön siparişi 23 saniyede tükenen 5.5 inç ekrana sahip Nokia 6 şık siyah tasarımı ve 299€ etiketiyle orta sınıfta iyi bir yer edinebilir.

        19

        Öte yandan gözler, yılın ikinci yarısında Snapdragon 835 işlemci, Corning Gorilla 5 korumalı 5.7 inç ekran, 6 GB Ram, 23 mp kamera ile gelmesi beklenen Nokia 8, bir diğer adıyla P1 serisinde.

        20

        Samsung Galaxy S8

        29 Mart'ta tanıtılacak Samsung S8 ön siparişlerin ardından 28 Nisan'da satışa sunulacak.

        21

        Ünlü teknolog Evan Blass yeni telefonun 3 renk seçeneği sunacağını belirtirken fiyatın S8 için 799€, plus modeli için de 899€ olacağını belirtti.

        22

        Cihazın monitör gibi kullanılmasını sağlayacak DeX platformunun 150€ ekstra maliyeti olacağı söylenirken; GearVR, Gear360 özellikleri için de sırasıyla 129 ve 229€ fiyattan satılacağı iddiaları var.

        23

        OnePlus 4

        3T modelini henüz kullanıcılarının beğenisine sunan OnePlus, muhtemelen Haziran ayında revize edilmiş 4 ile görücüye çıkacak.

        24

        OnePlus 4 modeli 3500-4000 mAh batarya, 8 GB Ram, 21 mp kamera, Snapdragon 835 işlemciyle oldukça iddialı ve merak uyandıran bir cihaz.

        25

        450-500€ aralığında olması beklenen fiyatıyla donanımda kalite arayan ama cebini de düşünen müşteriler için de iyi bir alternatif olabilir.

        26

        Huawei P10

        Önsipariş almaya başlayan ve Nisan ayında satışa sunulacak Huawei P10, Plus modeliyle daha geniş bir ekran deneyimi sağlayacak 8 farklı renk seçeneğiyle geliyor.

        27

        2560X1440 WQHD çözünürlük ve 5.5 inç IPS ekranla iPhone7 kalitesine yaklaşsa da cihazın donanım özellikleri aynı standartta değil gibi.

        28

        Önceki Mate 9 modelindeki Kirin 960 işlemci, Mali G71 GPU ve 4GB RAM özellikleri korunmuş ve 3100 mAh batarya eklenmiş. Fiyatı ise 649€.

        29

        BlackBerry KEYone

        BlackBerry markasının telefon üretiminden çekileceği belirtilse de Nisan ayında KEYone serisi telefonla firmanın şansını deneyeceği konuşuluyor.

        30

        BlackBerry Passport'un daha ince versiyonu olması beklenen telefon Blackberry kendi işletim sistemi yerine Android Nougat 7.1 ile gelecek.

        31

        Fakat orta sınıf Snapdragon 625 işlemci, 32 gb hafıza ve 3GB Ram beklentileri karşılamayabilir. Hele de 500 sterlin düzeyindeki fiyatı düşünülürse.

        32

        Nokia 3310

        126 milyon adet satmış efsanevi Nokia 3310 modelinin yenilenen sürümü. 5G hazırlıkları yapılırken 2G teknolojiyle gelmesi yeni serinin en büyük handikapı. ABD satışı doğrudan ortadan kalkıyor. Avrupa ve Asya pazarı için manevi değeri olan, 22 saatlik konuşma süresi ve 49€ fiyatıyla bir nevi koleksiyon ürünü.

        33

        Xiaomi Mi Mix 2

        Şirket tasarımcı Philippe Starck ile tamamen çerçevesiz Mi Mix modeli üzerinde çalışacağını onayladı. Telefonunun Çin'de üretilen tuş içermeyen ilk cihaz olması ve arkasında bir selfie kamerası olması bekleniyor. Tarih ise belli değil.

        34

        Moto G5 Plus

        Donanım bakımından en iyisi değil ama en performanslı telefonlardan biri olan Lenovo'nun fiyat performans ürünü Moto G ailesinin son ferdi G5 ve G5 Plus oldu. Hindistan'da satışına başlanan telefonun Plus modeli bahar ortasında satışa sunulacak.

        35

        Moto G5 Plus 4K video çekebilecek, 5.2 inç Corning Gorilla Glass 3 korumalı Full HD ve IPS ekranıyla Samsung Galaxy 7 kamerasının aynısına sahip olacak cihaz 3 ve 4GB Ram seçenekleri de sunulacak.

        36

        Başta yeni mavi olmak üzere çeşitli renklerde alınabilecek Moto G5 serisi 12 MP arka kamera, çift fokus özelliği ve 230 $ fiyatı sayesinde dakikada 50'den fazla satarak şimdiden rekor kırmaya başladı.

        37

        Microsoft Surface Phone

        Microsoft CEO koltuğunda oturan Satya Nadella'nın Microsoft Surface telefon için amiral gemisi olacak demesi beklentileri yükseltiyor.

        38

        5.5 inç Quad HD Amoled ekran, 4GB Ram, 21 Mp arka ve 8MP ön kamera özellikleriyle gelmesi muhtemel. Cihazın, monitör kullanımına imkân veren USB-C porta da sahip olacağı söyleniyor.

        39

        Surface telefonun ne zaman tanıtılacağı ve fiyatıyla ilgili henüz bir bilgi yok.

        40

        Google Pixel 2

        Google'ın amiral gemisi olacak Pixel 2 serisinin Ekim ayında piyasada olması bekleniyor.

        41

        Android O işletim ssitemiyle gelecek telefonun suya dayanıklı olacağı ve loş ortamlarda daha iyi fotoğraf imkanı sunacağı belirtiliyor.

        42

        Telefonun 649$ tutarındaki Pixel ve 719$ fiyatındaki Pixel XL etiketine göre en az 50$ daha yüksek ücretten satılması da uzmanların dillendirdiği bir husus.

        43

        SnapChat Smartphone

        Facebook'un uygulamadaki özellikleri kopyalamasıyla kan kaybı yaşayan, hisseleri düşen ve yeni kullanmakta zorlanan Snapchat'in akıllı telefon işine girebileceği çok güçlü bir şekilde konuşuluyor.

        44

        Haberler, Snapchat'in 360 derece kamera destekli ilk selfie telefonunu çıkaracağı yönünde. Üstelik kendi işletim sistemiyle çözünürlüğü daha yüksek içerik paylaşılabilecek.

        45

        Mediakix'in iddiasına göre telefon kilitteyken tek dokunuş tuşuna bakarak Snap alıp paylaşabilecek. Tüm medya araçları Snapchat uygulamasıyla bütünleşik olarak kullanılabilecek ve Swarm mantığıyla civarında Snapchat keşfi yapabilecek.

        46

        Henüz resmi bir doğrulama olmasa da geçen sene akıllı gözlüklerini piyasaya süren Snap'in son 1 senede Motorola, Apple, google, HTC ve Nokia'dan 365 personel transfer etmesi dedikoduları güçlendiriyor.

        47

        IPHONE 8

        Eylül 2017'de çıkması beklenen iPhone 8, dedikodulara göre tamamen cam tasarımı ve OLED ekranıyle dikkat çekecek.

        48

        İlk kez kablosuz şarj özelliği sunması beklenen Apple'ın home tuşunu da cam panelin içine gizleyeceği söyleniyor.