Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Son dakika: Bill Gates Bitcoin alıp almadığı sorusuna cevap verdi- haberler - Para Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Microsoft Kurucusu Bill Gates verdiği 2 röportajda Bitcoin ve kripto paralarla ilgili açıklamalarda bulundu.

        Gate The Wall Street Journal'de dün yayımlanan açıklamasında "Kripto paraların çalışma şekli bazı suçların işlenmesine yardımcı oluyor. Bunun olmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

        Bill Gates CNBC televizyonunda katıldığı canlı yayında ise Bitcoin'le ilgili daha ılımlı konuştu. Bitcoin satın almadığını belirten Gates "Bitcoin'e karşı da değilim. Bu konuda tarafsızım. Parayı daha dijital bir hale getirmek ve transfer ücretlerini düşürmek Gates Vakfı'nın gelişmekte olan ülkelerde yaptığı bir şey" ifadelerini kullandı.

        Bitcoin fiyatlarıyla ilgili de açıklamada bulunan Gates "Bitcoin o anki çılgınlığa veya görüşlere göre yükselip düşebiliyor ve bunun nasıl gelişeceğini tahmin etmemin bir yolu yok" dedi.

        REKLAM

        TESLA 1.5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPTI

        Bill Gates'in bu açıklaması teknoloji dünyasının diğer önemli isimlerinin Bitcoin'e ilgisinin arttığı bir dönemde geldi. Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk Bitcoin ve genel olarak kripto paraların en büyük savunucusu olarak öne çıkıyor. Tesla ocak ayında 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldı.

        Bunun yanında Twitter da bilançosuna Bitcoin eklemeyi değerlendirdiğini açıkladı. ABD basını Apple ve Oracle gibi dev şirketlerin de benzer bir hamle yapabileceğini iddia etti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ