Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema En sevilen Star Wars karakterleri
        1

        Britanya'nın en çok okunan sinema dergilerinden Empire, Star Wars'ın en favori karakterlerini sıraladı. Star Wars evreninin uçarı karakteri Han Salo listede birinci olurken, tuttuğunu koparan Prenses Leia listede 4. sırada yer aldı. Serinin son iki filminin yıldızı Rey ise 7. sırayı kaptı.

        2

        20-C-3PO

        Star Wars filmlerinin hepsinde görünen ürkek Altın Robot. Galaksideki 6 milyondan fazla dili konuşup anlayan bir tercüman. R2-D2'nun kadim dostu...

        3

        19-Jar-Jar Binks

        Uzun kulakları, sarsak yürüyüşü, durmayan çenesiyle Star Wars hayranlarının “Sevsek mi yoksa nefret mi etsek” ikileminde kaldığı karakter!

        7

        15-İmparator

        Bütün kötülüklerin anası! Senatör Palpatine'den galaksiyi cehenneme çeviren Sith Lordu Darh Sidious'a dönüşen canavar.

        8

        14-Ahsoka Tano

        Radyo tiyatrosundan romana birçok uyarlaması yapılan Star Wars'un animasyon versiyonu Clone Wars'ın gözde karakteri Ahsoka Tano. Anakin Skywalker'ın sinir bozucu öğrencisi...

        9

        13-Finn

        İmparator'un ordusunda bir 'Stormtrooper'ken kaçan ve Rey'le dostluğu sayesinde iyilerin tarafına geçen Finn, serinin yeni gözdelerinden.

        10

        12-Dart Maul

        En karizmatik Sith! En karizmatik ışın kılıcına sahip Sith. İkinci üçlemenin ilk filminde Obi Wan tarafından ortadan ikiye bölünen Maul, son Han Solo filminde Star Wars evrenine dönerek hayranların kafasında onlarca soru işareti bıraktı.

        11

        11-Boba Fett

        Galaksinin en korkulan kelle avcısı. Kendisi için çalışan cool katil. İlk üçlemede çok az görünmesine rağmen 'cool'luğuyla serinin hayaranları tarafından kült bir karaktere dönüşmüştür.

        12

        10-Chewbacca

        Han Solo'nun can yolduşı, 'yürüyen halı'. Milennium Falcon'un yardımcı pilotu. Wookiee'lerin umudu.

        13

        9-R2-D2

        Lukse Skywalker'ın ondan da önce babası Anakin Skywalker'ın maharetli robotu. Bir çöp kutusunun andıran R2-D2'nun sempatikliğini yanı sıra galaksinin en gözü pek robotudur da.

        14

        8-Obi Wan Kenobi

        Star Wars evreninin en karizmatik Jedi'ı. Orjinal üçlemede Sir Alec Guinness ikinci üçlemede Ewan McGregor tarafından canlandırılan Obi Wan'ın öyküsü belki de Star Wars'taki karakterler arasında en çok merak edilen öyküdür.

        15

        7-Rey

        Tıpkı Kylo Ren gibi o da son iki filmin yıldızı. Jakku gezegeninde hurda toplayan kimsesiz bir genç kızdan galaksinin en güçlü savaşçılarından birine dönüşen Rey, cesur, iyimser ve arkadaşlarını asla yarı yolda bırakmayan bir dost...

        16

        6-Yoda

        Patlakt gözleri, siviri uzun kulakları, devrik cümleleriyle galaksinin en bilge kişisi. 900 yaşında bir Jedi Ustası. Küçücük boyuna bakmayın yeri gelidiğinde ışın kılıcını çekip en güçlü Sith'leri alt etmekten çekinmez...

        17

        5-Kylo Ren

        Serinin son iki filminde karşımıza çıkan Kylo Ren, Han ve Leia'nın oğlu, Darth Vader'ın torunu. Karizmatik ışın kılıcının yanı sıra Adam Driver'ın muhteşem oyunculuğuyla da birçok unutulmaz karakteri geride bırakıp 5. sıraya oturmuş.

        18

        4-Prenses Leia

        Prenses, politikacı, general... Tuttuğunu koparan, ele avuca sığmaz Leia Luke Skaywalker'ın ikizi. Han Solo'nun biricik aşkı. Carrie Fisher'in canlandırdığı bu ikonik karakterin poğaça model saçları ve altın bikinisi hiç unutulmayacak.

        19

        3-Luke Skywalker

        Güc'ün umudu. Babasını Anakin'in karanlık tarafa geçip Darth Vader olarak bozduğu dengeyi 'Güc'e geri getirecek 'Son Jedi'. Mark Hamill'in canlandırdığı Luke, sinema tarihinin en sevilen kahramanlarından biri...

        20

        2-Darth Wader

        Maskesi, boğuk sesi, pelerini ve şeytani güçleriyle galaksiye korku saçan Stih Lordu. Anakin Skaywalker, yetenekli bire Jedi'yken iyilik için savaşırken Güc'ün karanlık tarafına geçip Darth Vader olur. Sadece Star Wars evreninin değil sinema tarihinin en iyi 'kötü adamı'.

        21

        1- Han Solo

        Star Wars evreninin uçarı, muzip, gözüpek 'yalnız kovboyu'. Prenses Leia'nın biricik aşkı. Millennium Falcon'un kahraman pilotu. Han Solo'yu canlandıran Harrison Ford bu efsanevi rolü Christopher Walken, Kurt Russell, Nick Nolte gibi dönemin gözde oyuncularının elinden kapmış.

        Haberi Hazırlayan: Bilge Tunçer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ