Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Erling Haaland 28 yıllık rekoru tarihe gömdü! - Futbol Haberleri
        1

        İngiltere Premier Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Manchester City, West Ham engelini ikinci yarıda bulduğu gollerle aştı.

        2

        Mücadeleden 3-0 galip ayrılan ve puanını 79'a çıkaran Guardiola'nın ekibi, maç eksiğine rağmen Arsenal'i 1 puan farkla geride bırakarak liderliğe yükseldi.

        3

        Manchester City'ya üç puanı getiren golleri 49'da Nathan Ake, 70'te Erling Haaland ve 85'te Philip Foden kaydetti.

        4

        HAALAND'DAN YENİ REKOR!

        Mücadeleye ise yine Erling Haaland damgasını vurdu. M.City'nin maçtaki ikinci golünü kaydeden Norveçli yıldız, bu sezon kırdığı rekorlarına bir yenisini daha ekledi.

        5

        Ligdeki toplam gol sayısını 35'e yükselten 22 yaşındaki futbolcu, Premier Lig tarihinde bir sezonda en çok gol atan futbolcu oldu.

        6

        Daha önceki rekor 34'er golle Alan Shearer ve Andrew Cole'a aitti. Cole 1993-94 sezonunda, Shearer ise 1994-95 sezonunda bu sayıya ulaşmıştı.

        7

        Haaland, kendisinden önceki rekorlardan da önemli bir ayrıntı ile ayrılıyor. Shearer bu gol sayısına 42 maçta, Cole ise 39 maçta ulaşmıştı. Haaland ise 31 maçta 35 gol kaydederek inanılması güç bir başarıya imza attı.

        8

        MAÇ SONU TEBRİK KUYRUĞU!

        Manchester City futbolcuları maçın ardından Erling Haaland'ı özel olarak tebrik ettiler.

        9

        Teknik direktörü Guardiola, takımı saha kenarına toplayıp adeta ip gibi dizerken, kalabalığın arasından geçen Haaland'ın sırtına esprili şekilde vurdular.

        10

        Karşılaşmanın ardından hocasına ve arkadaşlarına teşekkür eden Norveçli, bu tarihi anı esprili şekilde, “Geçerken herkesin sırtıma vurması acıtıcıydı” diye yorumladı.

        11

        Erling Haaland, Premier Lig'in yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde de fırtınalar estiriyor.

        12

        Manchester City ile ilk sezonunda Devler Ligi'nde 8 maça çıkan 22 yaşındaki forvet, attığı 12 golle krallık yarışında zirvede yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ