Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Facebook çöktü mü? Facebook neden açılmıyor, sorun giderildi mi? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        Facebook çöktü mü sorusu günün en çok araştırılan konuları arasında yer aldı. 5 Mart Salı günü kullanıcılar Facebook ve İnstagram'a erişimde problem olduğunu sosyal mecralar üzerinden dile getirdi. Peki, "Facebook çöktü mü? Facebook neden açılmıyor, sorun giderildi mi?" İşte detaylar...

        2

        FACEBOOK ÇÖKTÜ MÜ?

        Popüler uygulamada bu akşam saatlerinde hata ile karşılaşıldığı bildiriliyor. Kullanıcılar oturum açmada ve uygulamada oldukça yavaşlık olduğuna ilişkiler paylaşımlarda bulunuyor.

        Meta çatısı altındaki sosyal medya platformları Facebook ve Instagram'a dünya genelinde erişim sorunu yaşanıyor.

        Downdetector verilerine göre kullanıcılar, Facebook ve Instagram'a New York saatiyle 10.00 (TSİ:18.00) itibarıyla erişim sorunu yaşadıklarını bildirmeye başladı.

        Dünya genelinde yüz binlerce kullanıcının etkilendiği erişim sorunları, Türkiye'de de yaşandı.

        "SORUN YAŞANDIĞININ FARKINDAYIZ"

        Meta üst düzey yöneticisi Andy Stone: "İnsanların hizmetlerimize erişimde sorun yaşadığının farkındayız. Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

        BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ!

        Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, X'ten yaptığı paylaşımda, "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimizin yapmış olduğu incelemeler neticesinde Instagram ve Facebook'ta gerçekleşen hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğu tespit edildi." ifadesini kullandı.

        3

        FACEBOOK NE ZAMAN DÜZELECEK?

        Facebook erişim sorunu düzeldiği bildirildi. Kullanıcılar sorunun giderilmesinin ardından Facebook ve İnstagram uygulamalarına erişim sağlayabiliyor.

        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ