Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Mondihome Kayserispor Fenerbahçe - Kayserispor maçının yazar yorumları - Mondihome Kayserispor Haberleri
        1

        ERMAN TOROĞLU: 2-0 geriden gelen Fenerbahçe 2-2'yi yakaladı ama bu Fenerbahçe için pek hayırlı olmadı. Çünkü Fenerbahçe mağlup ayrılsaydı belki radikal kararlar alınabilirdi. Fenerbahçe iyi gitmiyor. Futbol oynamıyor. Doldur boşalt ile bu maçı 2-2 bitirdiler. Pereira takım üstündeki disiplinini kaybetmiş.

        2

        AHMET ÇAKAR: Fenerbahçe, komadan yoğun bakıma çıktığı bir maç oynadı. Kabul ediyoruz ki kaçan bir penaltı, direkten dönen 4 top, şanssızlık diz boyu… Maç, Fenerbahçe için 'bitti' dediğimiz dakikalarda sahneye önce Zajc çıktı, durumu 2-1'e getirdi ve uzatmanın da uzatmasında gelen penaltıyla Fenerbahçe 1 puanı kurtardı. 1 puan iyi mi? Tabii ki değil! Fenerbahçe pozisyon üretemiyor.

        3

        GÜNTEKİN ONAY: Fenerbahçe'de, kadro tercihinden tamamen bağımsız olarak net bir hücum planı var mı? Yok... Varsa da kesinlikle sahaya yansımıyor. Rakip ceza alanı civarına gidince yapılan şuursuz ortalar veya orta alanda topu kazanıp geçiş hücumlarıyla gol bulmayı ümit eden bir Fenerbahçe...

        4

        Üst üste gelen 3 yenilginin ardından iç sahada alınan bu mucizevi 1 puan Fenerbahçe için sevindirici mi? Asla değil. Değişmesi ve düzeltilmesi gereken çok şey var sarı lacivertlilerde ve görünen o ki Pereira bunu yapamayacak.

        5

        ERCAN GÜVEN: Pereira 2-0 mağlupken İrfan Can ve Ferdi’yi çıkardı, Mesut Özil ile Muhammed’i sahaya sürdü. Hesaplamadığı futbolcuların kişisel kalitesiydi ki, o da zor da olsa beraberliği getirdi Fenerbahçe’ye. Maçın bitmesine beş dakika kala bir gol, uzatmalarda penaltı ile.

        6

        Aslında uzatmaların bile tükendiği bir anda Serdar’a yapılan penaltıyı Mesut plase ile gole çevirince Pereira’nin “Mesut’la birlikte batalım” planı suya düştü o kadar (günahı boynuna). Bundan sonrası Fenerbahçe yönetimi ile Pereira arasında.

        7

        OKTAY DERELİOĞLU: İlk golde kaleci Berke'nin de net bir hatası vardı. Zaten kırılgan bir takım olan Fenerbahçe için yenilen ilk gol sonrası işler daha da zorlaştı. Yapılan değişiklikler sonrası da Fenerbahçe kaos futboluna döndü. Futbolcular gerilimin de artmasıyla panik yaptı ve Kayseri ikinci golü buldu.

        8

        Fenerbahçe son anlarda iki gol bularak 1 puanı alsa da bu taraftarları tatmin etmedi. Son 4 lig maçında alınan 1 puan Fenerbahçe seviyesinde kabul edilemez. Fenerbahçe'de mevcut durumun değişmesi gerekiyor.

        9

        ENGİN VEREL: Ne olursa olsun bu kadro "Şampiyonluğa oynayacak kadar" iyi değil. Yenilen ikinci golü de garip karşılamıyorum çünkü teknik direktör de yok. Gerçi her şeye rağmen direkten dönen 4 top olmasa bu maç özelinde F.Bahçe kazanırdı... Birileri büyü mü yaptı acaba? Beraberlik zor geldi.

        10

        TÜMER METİN: Maça 3'lü ve formasyon değişikliği ile başlayan Pereira, devre arası radikal bir karar alarak, birçok oyuncunun yerini değiştirdi, pozisyonunu değiştirdi. İlk yarıdaki oyun teknik adamı memnun etmemiş olabilir, hamle yapmak isteyebilir ama 12 hafta hiç vazgeçmediğin sistemden bir maçın devre arasında vazgeçiyorsun, bu zamana kadar neden yapmadın?

        11

        VOLKAN DEMİREL: Fenerbahçe'nin daha net ve daha garanti galibiyetler alması gerekiyor. Bazı yanlışlar, bu net galibiyetlerin gelmesini engelliyor. Fenerbahçe'nin bu sene aynı ilk 11'le kaç maça çıktı? 16 resmi maça 16 farklı 11'le çıkmış. Kadro istikrarsızlığı futbolculardan mı, hocadan mı?

        12

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: İrfan 11 metreden topun başına geçtiğinde penaltıyı kaçıracağını biliyordum. O ana dek kazanılan 4 penaltının 3'ünün kaçırılmasından mı bahsedelim, toplam 4 şutun direkten dönmesinden mi..

        13

        Hikmet Karaman, rahat rahat bitirmesi gereken maçta 2-0'dan sonra takımını geri çekince, hele hele 2-1'in ardından iyice korkunca son saniyede Fener'e bir akın şansı daha vermiş oldu. Ramazan Civelek de saçma sapan bir kararla Berisha'yı indirince 100 küsur yıllık tarihte bir ilk olacak olan 'üst üste 4 maçta yenilgi' rekoru engellenmiş oldu.

        14

        Peki 3-5-2'yi mi; ikinci devrede gördüğümüz 4-2-3-1'i mi konuşmalıyız? Son saniye Civelek'i Vitor Hoca'yı kurtarır mı? Acilen bu milli arada normal bir hocaya dönüş ve Türkiye Kupası'na odaklanmak mecburiyetindedir Fenerbahçe.. Yine "ama tazminat.." ; "şimdi gitse kim gelecek.." falan kolaycılığı ile devam edilir herhalde. Ama burası Fenerbahçe'dir. Anında karar almalısınız.

        15
        16

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ