Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Fenerbahçe'nin rakibi Eintracht Frankfurt! Alman temsilcisini yakından tanıyalım - Futbol Haberleri
        1

        Sezona iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'ndaki ilk maçında bu akşam Alman ekibi Eintracht Frankfurt'a konuk olacak.

        2

        Avrupa'da ilk maçlarına HJK Helsinki karşısında çıkan sarı-lacivertli temsilcimiz, 1-0 ve 5-2'lik galibiyetlerle Avrupa Ligi'nde grup aşamasına katılma hakkı kazandı. Fenerbahçe'nin bu sezon toplam 6 resmi maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik aldığını da ekleyelim.

        3

        İÇ SAHADA 21 MAÇTIR KAYBETMİYOR

        Kanarya'nın rakibi Frankfurt'a gelecek olursak... Kırmızı-siyahlı ekip, geçen sezon Bundesliga'yı 5. sırada tamamladı. Evinde 17 maça çıkarken 10 galibiyet ve 7 beraberlikle sezonu iç sahada yenilgisiz tamamladı. Commerzbank Arena'da resmi maçlardaki son mağlubiyetini 6 Haziran 2020'de Mainz karşısında aldı. (Toplam 21 maç)

        4

        TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİMİ

        2018'den beri takımı çalıştıran Adi Hütter, geçen sezon sonunda takımdan ayrılıp Mönchengladbach'ın hocası oldu. Gladbach, Hütter'i getirebilmek için 7.5 milyon euro bonservis bedeli (2.5 milyon euro başarı ödülü de eklenebilir) ödedi. Yerine bir diğer Avusturyalı teknik adam Oliver Glasner getirildi. Ülkesinde teknik direktörlüğe adım atan Glasner, 2019'da Wolfsburg'un başına geçerek Bundesliga kariyerini başlattı.

        5

        Wolfsburg'da dönem dönem 4'lü ve 3'lü savunmayı kullanan Glasner, yeni başladığı Frankfurt kariyerinde de 2 savunma biçimini de sahaya sürdü. Glasner'in 5 maçlık performansı henüz istenen seviyede değil. 1'i kupa 4'ü lig olmak üzere çıkılan 5 mücadelede 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken takımı 4 gol attı ve 9 gol yedi.

        6

        SEZONUN DÖNÜM NOKTASI OLARAK GÖRÜYORLAR

        Eintracht Frankfurt, Fenerbahçe karşılaşmasını dönüm noktası olarak görüyor. Alman ekibinin resmi internet sitesinde yayınlanan maç önü yazısında şu ifadeler kullanıldı:

        7

        2018/2019 sezonunun başıyla benzer senaryo. Kulübede yeni bir hoca, kupada Ulm karşısında alınan mağlubiyet. Bundesliga performansı beklentinin gerisinde. Deplasmanda Marsilya'yı 2-1 mağlup etmek dönüm noktası oldu. Tarih tekerrür edebilir. Ancak o gün Fransa'da tribünler boş kalırken, Stuttgart maçında olduğu gibi perşembe günü 25 bin seyirci statta olacak.

        8

        GLASNER CEZALI

        Frankfurt'un hocası Oliver Glasner, Wolfsburg'u çalıştırdığı dönemde aldığı ceza nedeniyle Fenerbahçe karşısında kulübede olamayacak. Glasner'in yardımcısı Michael Angerschmid takımın başında yer alacak.

        Glasner, Wolfsburg'un hocasıyken birkaç kez takımını devre arasından sonra sahaya geç gönderdiği için cezalandırıldı.

        9

        TRANSFERLER

        Sezona yeni teknik direktörüyle başlayan Frankfurt'ta kadroda önemli değişimler oldu. Alman ekibini adeta tek başına sırtlayan ve en golcü oyuncu konumundaki (32 lig maçında 28 gol) Andre Silva, 23 milyon euro karşılığında RB Leipzig'e gitti. Silva'dan sonra en çok gol atan oyuncuların sadece 5'er golde kaldığını söylersek Portekizli yıldızın etkisini daha iyi anlatabiliriz.

        10

        Takımın bir diğer yıldızı Filip Kostic, transfer sezonunun son günlerinde Lazio'ya gitmek üzereyken transfer son anda suya düştü. Böylece Andre Silva dışında takımın iskeleti korunmuş oldu.

        11

        Brondby'den 21 yaşındaki hücum oyuncusu Jesper Lindström, Andre Silva'nın yerine alınan River Plate'ten alınan Rafael Borre, Milan'dan kiralanan Jens Hauge ve Atalanta'dan kiralanan Sam Lammers dikkat çeken yeni transferler.

        12

        Frankfurt'un kalesini tecrübeli Alman file bekçisi Kevin Trapp koruyor. Yaz transfer döneminde takımda kalan Kostic'in dışında 22 yaşındaki Evan N'Dicka da transferin gözdelerinden. Genç stoper, Premier Lig devlerinin radarında. Japon 10 numara Daichi Kamada da Fenerbahçe'nin dikkat etmesi gereken oyuncular arasında.

        13

        Alman ekibinden takımın kaptanlığını yapan orta sahanın önemli ismi Sebastian Rode, sakatlığı nedeniyle bu 4 lig maçını da kaçırdı. Dizinden sakatlığı bulunan Rode, Fenerbahçe karşısında da sahada olamayacak.

        14

        ÖNCEKİ MAÇLAR

        Frankfurt ile Fenerbahçe daha önce resmi maçlarda bir kez karşı karşıya geldi. 2006/2007 sezonunda UEFA Kupası'nda 5 takımlı grupta kulüpler birbirleriyle 1'er maç oynuyordu. Kadıköy'de oynanan mücadele 2-2 sona erdi.

        15

        İki ekip bir kez de hazırlık maçı yaptı. Jay Jay Okocha'yı Frankfurt'tan transfer eden Fenerbahçe, transfer anlaşması nedeniyle Alman ekibiyle 4 Temmuz 1997'de karşılaştı. Maçı Frankfurt 3-0 kazandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ