Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray - Başakşehir maçının yazar yorumları - Galatasaray Haberleri
        1

        ŞANSAL BÜYÜKA: Futbol böyle bir şey... Yenildikten sonra ne oynadığının, nasıl mücadele ettiğinin fazla bir önemi kalmıyor...

        2

        Herkes gördü ki, Galatasaray‘ın daha etkili oynadığı, çok net üç pozisyonda kaleci Mert‘i geçemediği bir maçtı... Başakşehir bir pozisyon yakaladı, golü attı, üç puanı kaptı ve kaçtı.

        3

        İBRAHİM YILDIZ: Devre arası yapılacak transferlere umut bağlamak ne kadar gerçekçi olur. Kaç oyuncu alabilirsiniz bu mali tablo ile...

        4

        Tüm bunları masaya koyduğunuzda sorun tek başına sahadaki oyuncuların performansı ile anlatılamaz. Teknik ve taktik yetersizlik de söz konusu mu ? Taraftar karşılaşma sonrası takımı protesto ederken "Bunun bir adım sonrası Fatih Terim’e döner mi" düşüncesini de değerlendirmek gerekiyor…

        5

        MEHMET DEMİRKOL: Galatasaray’da Lemina verimliydi. Başakşehir’de Epureanu klasını sergiledi. İrfan’ın gol öncesi yaptığı işler mükemmel ancak attığı sert pası kontrol edip hemen şutlamak da kolay değil. Guldbrandsen’e şapka çıkarmak lazım.

        6

        Galatasaray’ın kötü oynadığını düşünmüyorum. Ancak hala ezberlenmiş bir oyunu yok. Bu durumda bu kadar eksikle oynamak daha da büyük bir dezavantaja dönüşüyor.

        7

        Gecenin sorusu; Diagne, Ocak’ta döner mi? 13 milyon Euro bonservis verilmiş hala maaşı ödenen bir oyuncu bu santrfor yokluğunda kullanılmalı değil mi?

        8

        ERMAN TOROĞLU: Galatasaray'ın sakatlardan sonra sahaya çıkan yedeklerden kurulu takımı çok iyi mücadele ederek Başakşehir'in önce kimyasını bozdular. Başakşehir bu tarz bir tepki beklemiyordu herhalde.

        9

        Galatasaray tepkiyi gösterdi ama neticeyi alacak futbolcuları yoktu sahada. Başakşehir rakip ceza alanına daha az geldi gibi gözüktü ama özellikle son yarım saatte çok etkili nokta hücumlar yaptılar.

        10

        Nitekim göbekte yaptığı bir pas hatasını çok iyi değerlendirerek maça noktayı koydular. Galatasaray bu sene böyle. Kör töpal gideceğe benziyor..

        11

        UĞUR MELEKE: Okan Buruk sahadaki ön libero sayısının üçten bire düşürüp, yetenekli iki sekiz numara Irfan-Berkay’ı merkeze koyup, sol açığa da Gulbrandsen’i eklerken Terim ne yaptı? Artık herkesin ezberlediği Emre Mor değişikliğiyle 3-4-3’e döndü ve orta sahayı bir eksiltti.

        12

        Maçın kaderini de bu taktiksel değişiklikler, yani teknik adamların hamleleri belirledi zaten. Maça başlayan 11’ler itibariyle Terim’in doğru hanesi daha zengindi. Ama maçı bitiren 11’lere bakıldığında, son yarım saatte kazanan net bir biçimde Okan Buruk’tu. Tabelayı da bu bölüm belirledi kesinlikle.

        13

        LEVENT TÜZEMEN: İkinci yarıda da golü arayan, mücadelesi ile ön plana çıkan taraf Galatasaray'dı. Ancak Başakşehir, Cimbom'un zaafını sürekli kolladı. Sahanın en iyisi Lemina'nın kaptırdığı topu Başakşehir, Gulbrandsen ile gole çevirdi ve Aslan'ın yenilmezlik serisini de bitirdi.

        14

        Okan hoca maça damga vurdu. Berkay ve Gulbrandsen değişiklikleri Başakşehir'e üç puanı getirdi. Terim'in top dağıtan ve Lemina'nın rahatlamasını sağlayan Feghouli'yi çıkarıp, duygusuz Emre Mor'u tercih etmesi büyük hataydı.

        15

        Çünkü bu değişiklik takımın orta sahasını zayıflattı, ayrıca golü yedikten hemen sonra Belhanda- Nagotomo ikilisini sahaya sürmesi Terim adına geciken bir hamleydi. Çünkü Emre Taşdemir yorulmuştu.