Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray: 1 - Benfica: 2 | MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi'ndeki iki temsilcimizden biri olan Galatasaray, son 32 turu ilk maçında Benfica'ya evinde 2-1 mağlup oldu ve tur şansını zora soktu. Sarı-kırmızılıların tek golü Luyindama'dan gelirken Benfica'nın gollerini penaltıdan Salvio ve Seferovic kaydetti. Bu maçın rövanşı, 21 Şubat Perşembe günü Portekiz'de oynanacak.

        Maçın 6. dakikasında Belhanda'nın sol kanattan ceza sahası içine doğru kullandığı serbest vuruşta kaleci Vlachodimos topu yumruklayarak uzaklaştırdı. Seken topu Onyekuru tamamamak istedi. Ama vuruşu çerçeveyi bulmadı.

        ONYEKURU YARARLANAMADI

        Sarı-kırmızılılar 13. dakikada gole yaklaştı: Nagatomo'nun sol kanattan yaptğı ortada Ruben Dias, topu istediği gibi uzaklaştıramadı. Seken topla Onyekuru ceza sahasına sokuldu. Şut açısını yaratıp vuruşunu yaptı. Top savunmadan sekti.

        REKLAM

        ONYEKURU EN NET POZİSYONDAN FAYDALANAMADI

        Galatasaray, 18. dakikada maçın en net pozisyonunu Onyekuru'yla yakaladı: Sağ kanattan Linnes'in yerden ortasında Diagne ön direkte topa dokunmadı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Onyekuru'nun vuruşunda top savunmadan sekip kornere gitti.

        BU KEZ DIAGNE

        Galatasaray 21. dakikada bir kez daha gole yaklaştı: Linnes'in pasıyla Feghouli ceza sahasında topla buluştu. Dönerek topu önüne almak isterken savunmadan seken top Diagne'nin önünde kaldı. Diagne'nin dar açıdan yaptığı vuruş çerçeveyi bulmadı.

        HAKEM BEYAZ NOKTAYI GÖSTERDİ, GALATASARAY İSYAN ETTİ

        Mücadelede 25. dakika oynanırken hakem Jesus Manzano Gil penaltı kararı verdi: Sol kanattan yapılan ortada hakem Marcao'nun ceza sahasında topla elle oynadığı gerekçesiyle beyaz noktayı gösterdi. Galatasaraylı futbolcular hakeme Marcao'nun topa göğsüyle dokunduğu ve pozisyonun penaltı olmadığı şeklinde yoğun itirazlarda bulundu ancak sonuç değişmedi. Penaltı atışında topun başına geçen Salvio, yerden direk dibine bir vuruş yaptı ve topu ağlara gönderdi.

        REKLAM

        FERNANDO CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

        Fernando, 40. dakikada oyun durduktan sonra topa vurduğu için sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Brezilyalı yıldız, Portekiz'de oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecek.

        Karşılaşmanın ilk yarısı, Benfica'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

        Benfica ikinci yarıya hızlı başladı. 48. dakikada Ndiaye'nin kaptırdığı topla hızlı başlayan Benfica atağında Seferovic, savunmanın arkasına sarkmaya çalıştı. Luyindama izin vermedi ve topu kaleci Muslera'ya kazandırdı.

        Galatasaray, ikinci yarının başlarında oyun kurmakta ve rakip sahayada boş alan bulmakta zorlandı.

        LUYINDAMA ATTI, SKORU EŞİTLEDİ!

        Galatasaray, 54. dakikada skoru eşitledi: Sol kanatta topla buluşan Diagne, bir süre topu sakladıktan sonra bindiren Nagatomo'ya aktardı. Nagatomo'nun ortasında arka direkte çok iyi yükselen Luyindama kafayı vurdu ve topu uzak köşeden ağlara gönderdi.

        REKLAM

        60. dakikada Luyindama'nın hatası ile topla buluşan Seferovic, zor pozisyonda vurulunu yaptı. Açıyı iyi kapatan Muslera zorlanmadan topu kontrol etti.

        BENFICA YENİDEN ÖNE GEÇTİ

        Benfica 64. dakikada yeniden öne geçti: Sağ kanattan savunma arkasına atılan derin topa harketlenen Seferovic, Marcao ile girdiği ikili mücadeleyi kazandı ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Topa düzgün bir vuruş yapan Seferovic skoru 2-1'e getirdi.

        Galatasaray, mücadelenin son 10 dakikasına girilirken rakip kale önünde baskı kurmak istese de pozisyon bulmakta zorlandı.

        ÇİZGİDEN ÇIKTI!

        Galatasaray 85. dakikada kaleciyi aşamadı! Sağ kanattan açılan ortaya iyi yükselen Luyindama'nın kafa vuruşunda Benfica kalecisi Vlachodimos topu çizgi üzerinde çıkardı. Devamındaki pozisyonunda Diagne ofsaytta kaldı.

        Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Benfica sahadan 2-1'lik üstünlükle ayrıldı ve rövanş öncesinde büyük bir avantaj elde etti. Galatasaray ile Benfica arasındaki rövanş karşılaşması, 21 Şubat Perşembe günü Portekiz'de oynanacak.

        REKLAM

        GALATASARAY AVANTAJI KAPTIRDI

        Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Portekiz'in Benfica ekibine 2-1 yenilerek, rövanş öncesi avantajı rakibine kaptırdı.

        Türk Telekom Stadı'nda taraftarı önünde oynadığı karşılaşmada istediği mücadeleyi ortaya koyamayan sarı-kırmızılı takım, Eduardo Salvio'nun 28. dakikada penaltıdan attığı golle ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

        Galatasaray müsabakanın 54. dakikasında Christian Luyindama'nın kaydettiği golle beraberliği sağlarken, Benfica 64. dakikada Haris Seferovic ile bir gol daha buldu ve sahadan 2-1 galip ayrıldı.

        Karşılaşmanın rövanşı, 21 Şubat Perşembe günü Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Luz Stadı'nda oynanacak.

        ASLAN, AVRUPA'DA GALİBİYETİ UNUTTU

        Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son 6 maçında galip gelemedi.

        Sarı-kırmızılı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşaması ilk maçında Rus ekibi Lokomotiv Moskova karşısında elde ettiği galibiyetten sonra Avrupa arenasında çıktığı 6 müsabakayı kazanamadı.

        UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki son 5 maçında 4 mağlubiyet ve bir beraberlik yaşayan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde ise Benfica 2-1 yenildi.

        Bu karşılaşmalarda 3 kez ağları havalandıran sarı-kırmızılı takım, kalesinde 10 gole engel olamadı.

        BENFICA, TÜRKİYE'DE İLK KEZ KAZANDI

        Benfica, Türk takımlarına karşı deplasmanda ilk kez galip geldi.

        Portekiz ekibi, daha önce Türkiye'de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Altay ile oynadığı 7 maçta 4 beraberlik, 3 mağlubiyet yaşamıştı.

        Benfica, Galatasaray ile yaptığı 4. karşılaşmada ikinci kez sahadan üstün ayrıldı. Eşleşmedeki diğer iki maçı sarı-kırmızılı takım kazanmıştı.

        LUYINDAMA'NIN İKİNCİ GOLÜ

        Galatasaray'ın devre arasında renklerine kattığı savunma oyuncusu Christian Luyindama, sarı-kırmızılı takımdaki ikinci golünü Benfica'ya attı.

        Luyindama'nın maçın 54. dakikasında kaydettiği gol, Avrupa kupaları kariyerindeki ilk gol oldu.

        Demokratik Kongolu futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Hatayspor ile oynanan karşılaşmada da bir kez ağları havalandırmıştı.

        FERNANDO RÖVANŞTA YOK

        Karşılaşmada sarı kart gören Galatasaraylı futbolcu Fernando Reges, cezalı duruma düştü.

        Benfica karşısında bu sezon Avrupa kupaları maçlarındaki üçüncü sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Brezilyalı futbolcu, Portekiz ekibi ile yapılacak rövanş maçında forma giyemeyecek.

        HAKEME TEPKİ

        Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşmada yönetimini beğenmedikleri İspanyol hakem Jesus Gil Manzano'ya tepki gösterdi.

        Özellikle Benfica lehine verilen penaltıya itiraz eden sarı-kırmızılı taraftarlar, hakem Manzano'yu ıslıkladı.

        BENFICA'DA SALVIO SAKATLANDI

        Karşılaşmada Benfica'nın ilk golünü atan Eduardo Salvio, geçirdiği sakatlık nedeniyle maça devam edemedi.

        Yaşadığı sakatlık sonrası kenara alınan Salvio'nun yerine 48. dakikada Gabriel oyuna dahil oldu.

        Öte yandan karşılaşmayı 42 bin 722 biletli seyircinin statta takip ettiği açıklandı.

        GALATASARAY: 1 - BENFICA: 2

        Stat: Türk Telekom

        Hakemler: Jesus Gil Manzano, Roberto Alonso, Diego Barbero Sevilla (İspanya)

        Galatasaray: Muslera, Linnes (Dk. 73 Mariano), Luyindama, Marcao, Nagatomo, Fernando, Ndiaye (Dk. 73 Sinan Gümüş), Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Diagne

        Benfica: Vlachodimos, Corchia, Ruben Dias, Ferreira, Ribeiro, Salvio (Dk. 48 Gabriel), Fernandes (Dk. 87 Samaris), Florentino, Cervi (Dk. 81 Krovinovic), Felix, Seferovic

        Goller: Dk. 28 Salvio (Penaltıdan), Dk. 64 Seferovic (Benfica), Dk. 54 Luyindama (Galatasaray)

        Sarı kartlar: Dk. 40 Fernando, Dk. 50 Ndiaye, Dk. 70 Nagatomo (Galatasaray), Dk. 41 Fernandes, Dk. 53 Gabriel, Dk. 90+4 Felix (Benfica)

        MAÇIN DAKİKALARI

        İLK YARIDAN DAKİKALAR

        12. dakikada gelişen Benfica atağında Cervi ile duvar pası yapan Felix'in Galatasaray ceza sahasına girer girmez çektiği şutta, top Muslera'nın kucağında kaldı.

        19. dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Feghouli'den aldığı pasla sağ kanatta topla buluşan Linnes, yerden ceza sahası içine ortasını yaptı. Diagne'nin dokunamadığı topa penaltı noktası üzerinde Onyekuru gelişine vurdu, meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.

        26. dakikada Benfica penaltı kazandı. Sol kanattan yapılan ortada, hakem Manzano, ceza sahası içinde Marcao'nun topa elle oynadığı gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. 28. dakikada penaltı atışını kullanan Salvio, topu Muslera'nın sağından ağlara gönderdi: 0-1.

        35. dakikada Belhanda'dan aldığı pasla Benfica ceza yayı önünde topla buluşan Fernando, bekletmeden şutunu çekti. Kaleci Vlachodimos meşin yuvarlağı çok zorlanmadan kontrol etti.

        Karşılaşmanın ilk yarısını Benfica 1-0 önde tamamladı.

        İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

        51. dakikada gelişen Benfica atağında Gabriel'in pasıyla topla buluşan Seferovic'in ceza sahası içinde sol çaprazdan çektiği şutta, meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

        54. dakikada Galatasaray beraberlik golünü attı. Sol kanattan Nagatomo'nun arka direğe yaptığı ortaya iyi yükselen Luyindama kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1.

        61. dakikada savunmada hata yapan Luyindama'dan topu kapan Seferovic, ceza sahasına girdi. Bu futbolcu, Luyindama'nın müdahalesine rağmen sol çaprazdan topa vurdu, Muslera meşin yuvarlağı zorlanmadan kontrol etti.

        64. dakikada Benfica bir kez daha öne geçti. Benfica savunmasından gelişi güzel gönderilen uzun topa Marcao dokunamadı. Ceza sahası içinde topla buluşan Seferovic, sağ çaprazdan sol ayak içiyle yaptığı vuruşla topa ağlarla buluşturdu: 1-2.

        85. dakikada Galatasaray beraberlik golüne yaklaştı. Belhanda'nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde Luyindama'nın kafa vuruşunda, yere de çarpan topu kaleci Vlachodimos son anda kurtardı. Boşta kalan topa Diagne hareketlendi ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

        SALAS İÇİN SAYGI DURUŞU

        Karşılaşma öncesinde, Arjantinli futbolcu Emiliano Sala anıldı.

        Uçak kazasında hayatını kaybeden Emiliano Sala için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

        MAÇ ÖNCESİNDE DOSTLUK YEMEĞİ

        Karşılaşma öncesinde iki takımın yöneticileri dostluk yemeğinde bir araya geldi.

        REKLAM

        Yemek organizasyonuna Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Benfica Kulübü Üst Yöneticisi Domingos Soares Oliveira, iki kulübün yöneticileri ile UEFA delegeleri katıldı.

        195 MEDYA MENSUBU TAKİP ETTİ

        Galatasaray-Benfica maçına medya mensuplarının ilgisi yüksek oldu.

        Karşılaşmayı, muhabir, foto muhabiri, radyo yayıncısı ve yazar olarak toplam 195 medya mensubunun takip ettiği açıklanırken, bunun 30'nun yabancı olduğu aktarıldı.

        Müsabakayı Portekiz'den 23, Japonya'dan 5, Hollanda ve Yunanistan'dan birer basın mensubunun takip ettiği bildirildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ