Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'dan son dakika Tudor açıklaması! Resmen yollar ayrıldı - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray, Hırvat teknik direktör Igor Tudor ve teknik ekibinin görevine son verilmesi konusunda oy birliğiyle karar alındığını açıkladı.

        Kulüpten yapılan açıklamada, "Şirketimizin 18.12.2017 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Futbol A Takımı Teknik Direktörümüz İgor Tudor ve teknik ekibinin görevine son verilmesi konusunda oybirliği ile karar alınmıştır" denildi.

        GÖZTEPE MAÇINDA EMRAH BAYRAKTAR SAHADA OLACAK

        Galatasaray, Süper Lig'in 17. haftasında sahasında Göztepe ile karşı karşıya gelecek. Teknik Direktör Igor Tudor ile yolları ayıran sarı-kırmızılılarda takımın başında sahaya altyapı koordinatörü Emrah Bayraktar çıkacak.

        Galatasaray, resmi Twitter hesabından Hırvat çalıştırıcıya teşekkür mesajı yayınladı. Sarı-kırmızılıların yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

        "Igor Tudor’a kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor; bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz."

        Igor Tudor ilk olarak sezon başında, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Östersunds'a elenmesiyle eleştirilmişti.

        Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapan ancak 9. haftada Fenerbahçe ile evinde golsüz berabere kalan Galatasaray, bir sonraki hafta Trabzonspor deplasmanında 2-1 mağlup olunca Hırvat teknik adam yeniden eleştiri oklarının hedefindeki isim haline gelmişti.

        Sarı-Kırmızılılar ligin 12. haftasında Başakşehir'e 5-1, 14. haftada da Beşiktaş'a 3-0 kaybedince Tudor'un takımdaki geleceği tartışılmaya başlandı.

        Galatasaray, Süper Lig'in 15. haftasında Akhisarspor'u 4-2 mağlup etse de, 16. haftada 2-1 kaybedilen Yeni Malatyaspor maçı Hırvat teknik adamın kaderini belirledi.

        OLAYLI GELDİ, PROTESTOLARLA GİTTİ

        Galatasaray'da tartışmalarla başlayan Igor Tudor dönemi protestolarla sona erdi. Geçen sezonun 20. haftasında Jan Olde Riekerink ile yollarını ayıran Galatasaray, o dönem Kardemir Karabükspor'u çalıştıran Hırvat teknik adamla masaya oturdu.

        Karadeniz ekibinde dönemin başkanı Feridun Tankut, teknik direktörleriyle görüşülmesine sert tepki gösterdi.Tartışmalar sürse de, Hırvat teknik adam, yeni takımının başındaki ilk maçına, 21. haftada oynanan Rize deplasmanında çıktı. Tudor böylece son 3.5 yılda Galatasaray'ın başına geçen 5. teknik adam oldu.

        Göreve geldiğinde 3. sırada olan Galatasaray, Tudor yönetiminde çıktığı 14 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi alarak sezonu 4. sırada tamamladı.

        BÜYÜK MAÇLARI KAZANAMADI

        Sarı Kırmızılılar, Hırvat teknik adam yönetiminde çıktığı dev maçlarda ise galibiyet yüzü göremedi.Galatasaray 22. hafta maçında sahasında Beşiktaş'a 1-0, 3 hafta sonra deplasmanda Trabzonspor'a 2-0 mağlup oldu.Sarı Kırmızılılar, zirve mücadelesinde çekiştiği Medipol Başakşehir deplasmanından ise 4-0'lık ağır bir yenilgiyle döndü.

        Galatasaray 28. hafta maçında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk etti. Dev derbiyi Sarı Lacivertliler, Josef De Souza'nın golüyle kazandı.

        Igor Tudor döneminde Galatasaray'da Wesley Sneijder'in geleceği sık sık gündeme geldi. Tudor'un sezon içinde "oyuncuya dayalı düzen sona erecek" mesajlarının ardından Galatasaray, Wesley Sneıjder ile Temmuz ayında yollarını ayırdığını açıkladı.

        Sarı Kırmızlılarda forma giydiği 3 buçuk yıl boyunca takımın en önemli yıldızı haline gelen Sneıjder, Fransa ligi takımlarından Nicee ile sözleşme imzaladı. Takımın diğer yıldızlarından Bruma, Leipzg'in; Lukas Podolski ise Japonya Ligi takımlarından Vissel Kobe'nin yolunu tuttu.

        İLK ÇATLAK ÖSTERSUNDS MAÇININ ARDINDAN

        Igor Tudor yönetminde yeni sezon için yeni bir kadro kurmayı amaçlayan Galatasaray, resmi maçlarına temmuz ayında başladı. Ancak Uefa Avrupa Ligi'nde İsveç takımı Östersunds'a elenilmesi Tudor'un geleceği konusunda yönetimi ikiye ayırdı. Bu süreçte bazı yöneticiler yola yeni bir teknik adamla devam edilmesini istese de, başkan Dursun Özbek, Igor Tudor'un arkasında durdu.

        SEZONA FLAŞ BAŞLANGIÇ

        Galatasaray, bu tartışmaların gölgesinde başladığı Süper Lig'deyse bambaşka bir senayoya imza attı. Sarı Kırmızılılar, ilk 8 maçının 7'sini kanıp zirvedekini yerini sağlamlaştırdı. Öyle ki; Galatasaray sekiz hafta sonunda en yakın takipçilerinin 6 puan önünde yer aldı.

        BÜYÜK MAÇ KAZANAMAMA SENDROMU

        Lider Sarı Kırmızılılar, dokuzuncu haftada sahasında Fenerbahçe ile berabere kaldı. Igor Tudor, derbideki kadro ve taktik tercihi ile sıkça eleştirildi. Galatasaray, Fenerbahçe maçından sonra Trabzonspor'a yenilince "büyük maçları kazanamama sendromu" yeniden gündeme geldi. Yönetim, üst üste iki maçta yaşanan puan kayıplarından sonra Igor Tudor'dan rapor istedi, Hırvat teknik adamı sistem tercihleri konusunda uyardı.

        Galatasaray, iç saha maçlarını kazansa da, deplasmanda 5-1'lik Medipol Başakşehir, 3-0'lık Beşiktaş ve 2-1'lik Evkur Yeni Malatyaspor maçlarının ardından Igor Tudor'a olan güveni tüketti.

        Malatya dönüşü, Galatasaray taraftarı Atatürk Havalimanında Igor Tudor'u istifaya çağırdı.

        Galatasaray yönetimi de haftalık toplantısını bir gün erkene çekti ve Hırvat teknik adamla yollarını ayırmaya karar verdi.

        Böylece 4 yıl içinde takımı çalıştıran 6. teknik adam olan Igor Tudor'un görev süresi 1 yılı bulmadan sona erdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ