Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Tudor'un sonunu getiren hatalar! - Galatasaray Haberleri
        1

        Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor'un ismi, 9. haftada oynanan Fenerbahçe derbisinden bu yana kamuoyunda sürekli istifa kelimesiyle yan yana anılıyordu. Her maçın ardından takımdan gönderileceği iddiaları gündeme gelen Tudor ile Yeni Malatyaspor maçının ardından yolların ayrılması kararı alındı.

        2

        Ligin ilk 8 haftasında 7 galibiyet ve 1 beraberlik alıp şampiyonluğun en güçlü adayı olarak gözüken Galatasaray, 9. haftadaki Fenerbahçe maçının ardından kelimenin tam anlamıyla düşüşe geçti.

        3

        Fenerbahçe maçının ardından Trabzon'a galibiyet için giden Galatasaray, o maçtan da istediğini alamadı. Fenerbahçe derbisinden sonra inişli çıkışlı performans gösteren Galatasaray, o maçta da yokları oynadı ve Trabzonspor'a karşı pozisyon bulmakta dahi çok zorlandı. O maçın ardından Tudor'un ismi iyiden iyiye tartışılmaya başlandı.

        4

        SÜREKLİ TAKTİK DEĞİŞTİRDİ!

        Takımın taktiğiyle sürekli oynayan ve hemen hemen her maça farklı formasyonla çıkan Tudor, takımın kimyasını bozdu. Yaptığı değişiklikler takımda bir türlü oturmadı ve bu değişiklikler puan kayıplarını beraberinde getirdi. Başakşehir deplasmanında sahaya 3-5-2 ile sahaya çıktı ve rakibine farklı bir biçimde kaybetti. Bu maçın ardından bardak taştı ve taraftarlar da Tudor'a tam anlamıyla sırt çevirdi.

        5

        Başakşehir maçının ardından iç sahada ligin en iyilerinden olan Galatasaray, Alanyaspor'u 2-0'la geçti ve Beşiktaş derbisi öncesinde nefes aldı. Aslında o maçta Tudor nefes aldı desek daha doğru söylemiş oluruz.

        6

        VODAFONE PARK'TA DA KAZANAMADI

        Beşiktaş maçına yine farklı bir formasyon ve kadroyla çıkan Tudor, mağlubiyeti hazırlayan isim oldu. Beşiktaş ilk yarıda etkin bir oyun oynamasa da ikinci yarıda Galatasaray'ı rakip sahaya hapsetti ve maçı 3-0 kazandı ama tarihi bir farkı da kaçırmış oldu.

        7

        Yenilen gollerin ardından yaptığı hatalı değişiklikler ve maçın skoruna etki edememesi Tudor'u yavaş yavaş sonuna götüren hareketler oldu.

        8

        DURSUN ÖZBEK DESTEK VERMİŞTİ AMA...

        Derbi mağlubiyetinin ardından liderliği Başakşehir'e kaptıran Tudor'un suyu iyice ısındı. Genel kurul ve yönetimde kimse Tudor'u istemez hale geldi ama Dursun Özbek'le beraberindekiler hocaya destek verdiklerini ve takımla görevine devam edeceğini açıkladı.

        9

        Beşiktaş yenilgisinin ardından evinde Akhisarspor ile karşılaşan Galatasaray, şok bir skorla 2-0 geriye düştü ve tribünler hem yönetim hem de Tudor aleyhine tezahüratlar yapmaya başladı. O maçta iyi reaksiyon veren ve rakibinin 10 kişi kalmasını iyi değerlendiren Galatasaray, ikinci yarıda bambaşka bir oyun sergiledi ve geriden gelip Alanyaspor'u 4-2 mağlup etti.

        10

        O maçtan sonra Başakşehir'in puan kaybıyla birlikte liderlik koltuğunu geri alan Galatasaray, Yeni Malatya'ya lider olarak gitti. Maç öncesinde ise takımın en önemli isimlerinden biri olan Mariano, sakatlığı sebebiyle kafilede yer almadı.

        11

        Mariano ve Serdar Aziz'in yokluğunda Ahmet Çalık ve Denayer'i takıma koyan Tudor, bu kararlarıyla da her ne kadar elinde çok şansı olmasa da eleştirildi ve maçın ardından bu kararları da ciddi anlamda sorgulandı.

        12

        Yeni Malatyaspor deplasmanında varlık gösteremeyen Galatasaray, rakibine 2-1 mağlup oldu ve liderliği bir kez daha Başakşehir'e teslim etti.

        13

        Oynadığı son 4 deplasmanda maçında galibiyet yüzü göremeyen Galatasaray, ligin ilk 8 haftasında oluşturduğu ciddi puan farkı avantajını tam anlamıyla kaybetti. Fenerbahçe başta olmak üzere Beşiktaş, Trabzonspor, Göztepe ve Kayserispor'a puan olarak yakalandı.

        14

        Yeni Malatyaspor deplasmanında ilk şutu 74. dakikada NDiaye ile bulan Galatasaray, Tudor'un aldığı Garry Rodrigues riskine karşın pozisyon bulamadı. Malatya duvarını aşamayan Galatasaray, bir deplasman maçından da mağlubiyetle ayrılmış oldu.

        15

        AYKUT KOCAMAN'IN 'SUNİ PUAN FARKI' ERİDİ

        Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman'ın puan olarak Galatasaray'dan geri olduğu haftalarda söylediği 'suni puan farkı' Yeni Malatyaspor maçıyla birlikte iyiden iyiye erimiş oldu ve birçok takım Galatasaray'ı yakaladı.

        16

        DEPLASMANDA KAZANAMIYOR!

        Galatasaray'daki görevine geçtiğimiz sezonun 21. haftasında başlayan Tudor, deplasman maçlarının büyük bölümünde puan kaybetti ve dış saha maçlarında Galatasaray birçok kez sınıfta kaldı. Tudor'la birlikte sahaya çıktığı son 17 maçta 7 galibiyet alan Galatasaray, 8 maçta mağlup olurken 2 maçta ise berabere kaldı.

        17

        Süper Lig'de oynadıkları 15 deplasman maçından 7 galibiyet ve 2 beraberlik alan sarı kırmızılı ekip, 6 maçta ise mağlup olarak sahadan ayrıldı. Tudor yönetiminde UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda da birer dış saha maçı oynayan Galatasaray, o maçları da kaybetti.

        18

        Kariyeri boyunca deplasman maçlarında zorluk yaşayan Igor Tudor, Galatasaray'da da aynı sonla karşı karşıya kaldı. Deplasman maçlarıyla sonu gelen Tudor, eski çalıştırdığı PAOK, Hajduk ve Karabükspor'daki mağlubiyet yüzdelerini Galatasaray'da da yakalamış oldu.