Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray: 3 - Fenerbahçe: 0 | MAÇ SONUCU - Galatasaray Haberleri

        Şampiyon Galatasaray'dan Fenerbahçe derbisinde gövde gösterisi... Ligde geçen hafta Ankaragücü'nü yenerek 23. kez mutlu sona ulaşan sarı-kırmızılılar, 37. haftada konuk ettiği ezeli rakibi karşısında üstün bir oyun sergiledi ve sahadan 3-0'lık galibiyet ile ayrıldı.

        Mücadelenin 28. dakikasında sarı-kırmızılılar 1-0 öne geçti. Barış Alper'in kafayla indirdiği topu önüne iyi alan Zaniolo, uzun mesafe kat ederek ceza sahasına kadar sokuldu. Hafif sol çaprazdan ceza sahasına giren İtalyan yıldız sol ayağıyla çok sert bir şut çıkararak fileleri havalandırdı. İlk 45 dakika bu sonuçla tamamlandı.

        61. dakikada Fenerbahçe sahada 10 kişi kaldı. Sağ kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Luan Peres, topla birlikte ilerleyen Nicolo Zaniolo'ya arkadan müdahalede bulununca, son adam kuralı gereğince hakem Abdulkadir Bitigen tarafından direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

        REKLAM

        71. dakikada fark 2'ye çıktı. Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Kerem Aktürkoğlu'nun ceza alanına gönderdiği ortasında seken topu önünde bulan Mauro Icardi, bekletmeden yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı İrfan Can Eğribayat'ın sağından ağlarla buluşturdu.

        Cimbom 79'da bir gol daha buldu. Kerem'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Zaniolo, hızla içe kat ederek ceza yayının gerisinden sol ayağıyla kaleye gönderdiği sert ve düzgün şutuyla skoru 3-0'a getirdi.

        Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Cimbom, 23. şampiyonluğunu derbi zaferi ile taçlandırdı. Bu sonucun ardından Galatasaray 85 puana yükseldi. 77 puanda kalan Fenerbahçe'nin lig ikinciliği ise tehlikeye girdi. Beşiktaş gelecek hafta Konyaspor'u mağlup ederse, Fenerbahçe sezonu 3. sırada tamamlayacak.

         Galatasaray'ın şampiyonluk öyküsü
        Galatasaray'ın şampiyonluk öyküsü Haberi Görüntüle
         Tarih yazan 11 Aslan!
        Tarih yazan 11 Aslan! Haberi Görüntüle

        ZANIOLO DERBİDE İLK KEZ GOL SEVİNCİ YAŞADI

        Fenerbahçe ile karşılaşan Galatasaray’da İtalyan futbolcu Nicolo Zanilo bir ilki yaşadı. Devre arası transfer döneminde takıma katılan Zaniolo, sarı-lacivertliler karşısında 2 gol buldu ve böylece ilk kez derbide gol sevinci yaşamış oldu. 23 yaşındaki futbolcu 28 ve 79. dakikalarda rakip fileleri havalandırdı.

        Nicolo Zanilo böylece Süper Lig’deki gol sayısını da 5’e çıkardı.

        ICARDI DERBİLERDE 5 GOL ATTI!

        Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray evinde Fenerbahçe ile karşılaşırken, sarı-kırmızılıların golcüsü Mauro Icardi, bu maçı da boş geçmedi. Müsabakanın 71. dakikasında sol taraftan kullanılan köşe vuruşuna ceza sahası içinde topla buluşan Icardi, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve takımının mücadeledeki 2. golünü kaydetti.

        30 yaşındaki futbolcu böylece bu sezon Süper Lig’deki gol sayısını 22’ye çıkardı. Icardi, Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinde ise rakip fileleri 5 kez havalandırmayı başardı.

        DERBİYİ 51 BİN 5 TARAFTAR İZLEDİ

        Galatasaraylı taraftarlar bu sezon diğer iç saha maçlarında olduğu gibi derbide de takımını yalnız bırakmadı. Dev mücadeleyi toplam 51 bin 5 biletli sarı-kırmızılı taraftar takip etti. Taraftarlar, 90 dakika boyunca tezahüratlarıyla takımlarına destek oldu.

        #video#809249#

        GALATASARAY 4 DERBİNİN 3'ÜNDEN GALİBİYETLE AYRILDI

        Bu sezon derbilerde iyi performans sergileyen sarı-kırmızılıların Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadığı 4 karşılaşmada sadece 1 kez kaybetti. Aslan sarı-lacivertlileri sahasında 1-0 ve deplasmanda 3-0, siyah-beyazlıları da evinde 2-1 mağlup etmeyi başardı. Cimbom sadece deplasmanda Beşiktaş’a 3-1 kaybetti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ