Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray "Galatasaray, Kadıköy'de kazanırsa..." Rıdvan Dilmen'den Galatasaray - Kayserispor maçı yorumu - Galatasaray Haberleri
        1

        Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında Galatasaray - Kayserispor maçını ve ligin gidişatını değerlendirdi...

        2

        Mike Tyson'ı nasıl bilirsiniz diye sorsak, öyle bir boksör ki, öyle hızlı başlar ki, ilk rauntta bitirir işi denir. Galatasaray da darbeyi ilk yarıda 2 golle vurdu.

        3

        Kayserispor'un penaltı beklediği pozisyon için hakem, eski hoca, antrenör falan olmana gerek yok, VAR'a sormana da gerek yok. Penaltı bu.

        4

        Zorbay hoca sormayacaksın. Bu pozisyon için hakem olmana da gerek yok, eğitimden geçmene de gerek yok. Gri ise VAR'a gitme diyorlar ya, bazen tartışılacak, bazen tartışılmayacak pozisyonlar vardır. Rezalet bu.

        5

        Bazı hakem hataları tartışılır. Dün Trabzonspor'un golü öncesinde hakem autu korner verdi ya, hakem hata yapabilir ama şu pozisyona VAR'a falan gerek yok.

        6

        Zekeriya Bey olsam, VAR'ı ararım, eve gitsin, maçı VAR'sız yönetsinler derim. VAR'lık falan alakası yok bunun.

        7

        Donk tam bir Tanju Çolak golü attı. Adem'in golü de çok iyi. Bir de Muslera'nın çıkardığı bir top var.

        8

        Fenerbahçe kaybetmiş, Sivas da fark yemiş, Galatasaray işimi yapayım, Kadıköy'e 42 puanla gideyim diye hesaplamış. Ben en kötü 40 puanla gider diye düşünüyordum. Fenerbahçe'nin de o maçta 41-43 puanda olacağını düşünüyorum. Hoca hızlı oynayıp, skoru aldı.

        9

        Galatasaray taraftarı şimdi stadyumu full yapmıyor ama Kasımpaşa maçından sonra yaparlar. Havaya girerler. Bundan sonra 26. haftaya kadar böyle gider ve sonra ufak ufak kırılmalar olur.

        10

        Fatih Terim, dışında başka teknik direktör olsa 16. maç sonunda topladığı puandan sonra giderdi.

        11

        Galatasaray doğru yolda devam ediyor. Maç içinde çok git gel yaşıyor, öyle oynuyor ki 3-4 atacak gibi öyle bir oynuyor ki 3-4 tane yiyecek gibi. Bunun üstüne gidilmesi lazım.

        12

        Feghouli, iyi futbolcu. En kritik zamanlarda forum tutması önemli. Belhanda gibi oyuncular kaybedilmez. Bir yerlerde ihtiyacınız olacak.

        13

        Kadıköy'deki Fenerbahçe derbisine 3 hafta var. Kadıköy'deki derbi bir nevi kırılma maçı olacaktır. Bugün çıktığı kadro ile Kadıköy'e çıksa Fenerbahçe favori dersin. Oraya daha iyi çıkması için bu tür maçları kazanması lazım.

        14

        Büyük takımlar Sivas'ın puan kaybedeceğini zaten hesapladı. Bu curcunada Galatasaray'ın favori maçlarını kazanması gerekiyordu. Kadıköy deplasmanına kadar bir zor Konya deplasmanı vardı. Şimdi 42 puanla Kadıköy'e gider dedik. Kazanırsa daha farklı şeyler düşünebiliriz.

        15

        Fatih Terim ile oyuncuları doğru yolda gidiyor. Ben Donk ve Ömer gibi oyuncuları beğenirim. Büyük kulüpte oynamak kolay değil. Haftaya Donk'u sürpriz kararla oynatmasın, Donk sorun yapar mı? Yapmaz.

        16

        Donk otur dersin, oturur, stoper dersin geçer, çık dersin çıkar. Yarın bir gün Ömer oturacak, oturmasını da bilir. 21 kişinin hepsi Maradona olmaz.

        17

        Emre Akbaba, milli takım? Sezon sonuna daha çok var. Enes gol attı, Oğuzhan attı mesela sevindim. Ülkemizin de işine gelir bunlar.

        18

        Larkin de milli takıma geldi ama biliyorsunuz ki onlar para alıyor. Bu bana enteresan geldi, bizim çocuklarımızın öyle bir beklentisi yok mesela Oğuzhan milli takım için Feyenoord'a gitti. Cenk de oynamak için gitti, ona da aferin. Kaan da gol attı.

        19

        Bu curcunada Galatasaray'ın favori maçlarını kazanması gerekiyordu. Kadıköy deplasmanına kadar bir zor Konya deplasmanı vardı, geçtiler. Kadıköy'de de kazanırsa daha farklı şeyler düşünebiliriz.

        20

        Ligin başına dönecek olursak ligin favori Galatasaray'dı. Falcao, Lemina, Seri gibi transferleriyle birlikte. Hayal kırıklığıyla 16 hafta geçirdiler.

        21

        İkinci yarının da lideri şu an Galatasaray. 42 puanla Kadıköy'e giderler. Galatasaray, Kadıköy'e geldiğinde şampiyonluk yarışında bir takım olarak gelecek.

        22

        Başakşehir iyi oynamasa da 3-1'le kazandı. Alanya 38'i cebine koydu. Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın Beşiktaş'ın üstünde bir takımdan bahsediyoruz. Şampiyonlukta herkesin şansı var, Galatasaray final maçları oynamaya doğru gidiyor.

        23

        Beşiktaş iki maç daha kazansa zirve yarışına girebilir.

        24

        Adem Büyük iyi bir alternatif olduğunu gösterdi. Emre Akbaba döndü ama çok eforlu oynamaya çalışıyor, arada düşüşler normal belki kupa maçında oynamaz. Belhanda'yı da hoca elinin tersiyle itmek istemiyor.

        25

        Galatasaray kesin stoper almalıydı, bugün onu gördüm. Savunma arkasına atılan toplar sıkıntılı. Luyindama da yok, Galatasaray iyi bir stoper almalıydı. Nzonzi de gitti, boy ortalaması düştü.

        26

        Sergen Yalçın farkı diyorlar Rizespor maçından sonra gazetelere baktım. Futbol acımasızdır, kimseyi kandırmayalım.

        27

        2. yarıda takımlarda farklı arkadaşlar görüyoruz. Çok enterasan bir şey söyleyeyim, 18 takımda transfer yapmayan tek kulüp Başakşehir.

        28

        Demek ki limitine sadık kaldı. Başakşehir şampiyonluk yarışında ve takımdan oyuncu gönderdiler.

        29

        Yalnız baya disiplinli Lisans Kurulu! Herkes transfer yaptı. Demek ki kulüplerin ekonomik durumları baya iyiymiş.

        30

        Peki ne oldu da maden mi buldu bu takımlar da bu kadar çok transfer yaptılar? Benim bildiğim Kayserispor'un 300 milyon borcu vardı. Ne oldu, bu oyuncular nereden geldi?

        31

        Nasıl lisans aldı bu arkadaşlar? Kayserispor'un ilk yarıdaki kadro ile bu maçtaki kadroya bakın. Mali denetleme işi falan sıkıntılı demek. Başka takımlar da aynı durumda.

        32

        Hani talimatlar vardı, uyarı vardı ne oldu da herkes transfer yaptı, çok tuhaf... Çok enteresan transferler var. Kayserispor mesela 300 milyon borcu var.

        33

        Ne oldu da bu kadar oyuncu aldılar? Herkes bir şey buldu, mali denetleme sıkıntı demek ki. Futbolda hukuki kurallar pek uygulanmıyor. Sonra dengeler de değişiyor.

        34

        Allah korkusu var, kanun korkusu olur. Biz mi limit hesaplamayı bilmiyoruz acaba? Tuhaf bir lig bizi bekliyor diyebiliriz. 14 hafta kaldı. Sağlıklı bitirelim ligi, gidişat iyi değil.

        35

        Önümüzdeki yıldan itibaren kiralık oyuncu maksimum 8, bir yıl sonra 7, sonra 6... Bu ekonomik şartlarda kiralık oyuncu alacakken bence çok doğru bir karar. Burada aleyhimize olan takımlarımız kiralıkta idare ediyorlardı ama kurala uymak zorundalar. Ekonomik olarak herkes ekside ya devre arasında yarısından fazla gelenler kiralık ama bu dönem bitecek.

        36

        Manchester City, Barça olamayacağımıza göre Benfica, Porto modeli olmalıyız. Doğru araştırmalar yapılmalı, tesadüfen oyuncu alınmamalı. Federasyonun bir çalışması var. Sabır işi, bütçe işi.