Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Manisa Akhisar'da yanmış kadın cinayetinde sağır ve dilsiz 3 kişi gözaltına alındı

        Edinilen bilgiye göre, Akhisar'da yakılmış halde bulunan kadın cesediyle ilgili yürütülen soruşturmada görev alan Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cesedin büyük ölçüde yanmış olması nedeniyle henüz ölen kadının kimliğinin belirlenememiş olmasına rağmen şüphelilerin izine ulaştı.

        Olayı aydınlatmak için araştırmalarını yapılan kayıp başvuruları üzerinden yürüten polis, İzmir'den sağır ve dilsiz 20 yaşındaki E.G. için yapılan başvuru üzerinden hem şüphelilere hem de cinayete ilişkin bazı bulgulara ulaştı.

        ŞÜPHELİLER DE SAĞIR VE DİLSİZ

        İzmir'de yaşadığı ailesinin yanından habersizce ayrılarak, işitme engeliler okulundan tanıştığı ve Akhisar'da yaşayan erkek arkadaşının yanına gittiği bilinen E.G. hakkında, ailesinin ikinci kez kayıp başvurusunda bulunduğu bilgisine ulaşan polis, bunun üzerine kimlikleri açıklanmayan, üçü de sağır ve dilsiz erkek arkadaşı, annesi ve kız kardeşini gözaltına aldı.

        EVDE YAPILAN İNCELEMEDE İKİNCİ BİR CİNAYET ŞÜPHESİ DOĞMUŞTU

        Soruşturmayı yürüten Akhisar Cumhuriyet Savcısı nezaretinde şüphelilerin evlerinde yapılan arama ve teknik incelemede, yakılmış kadın cesedine ilişkin bulguların yanı sıra ikinci bir cinayetin izlerine daha ulaşıldığı ve soruşturmanın bu yönde de genişletildiği öğrenildi.

        Şüphelilerin sağır ve dilsiz olması nedeniyle ifadelerinin alınması için özel ekibin görev aldığı soruşturmada, ikinci cinayetin E.G'nin öldürülmesinden daha eski bir tarihte işlendiğinin ve cesedin aynı zeytinlikte gömülmüş olabileceği üzerinde durulduğu bilgisine ulaşıldı.

        AYNI ZEYTİNLİKTE İKİNCİ CESET DE BULUNDU

        Zanlıların sorgusu sürerken yaşanan bir gelişme ekipleri tekrar harekete geçirdi. Aynı bölgede ikinci bir ceset olduğu bilgisini edilen ekipler, arama çalışması başlattı. Bu gece ilk cinayetin bulunduğu barakaya 100 metre mesafedeki bir tarlada geriye kemikleri kalmış gömülü bir ceset bulundu. Kemikler bulunduğu yerden alınarak İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

        İlk cesedin Seferihisar'da kaybolan sağır ve dilsiz bir kadına ait olduğunun sanıldığı, ikinci cesedin ise 2013 yılı Aralık ayından beri kendisinden haber alınamayan yine engelli bir erkeğe ait olduğunun tahmin edildiği, DNA sonuçlarına göre isimlerin kesinlik kazanacağı belirtildi. Şüphelilerin kimlikleriyle ilgili şuan için bir açıklama yapılmazken, olayla ilgili gözaltına alınan kadının oğlunun da arandığı öğrenildi.

        ÖLENİN KİMLİĞİ DNA EŞLEŞMESİYLE NETLEŞECEK

        Bu arada, yıkılmış halde bulunan kadın cesedinin kime ait olduğunun, E.G'nin aile fertlerinden alınan DNA örnekleriyle Adli Tıp Kurumu'nca yapılacak inceleme sonrası netlik kazanacağı bildirildi.

        Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Hasköy Mahallesi'nde bir zeytin bahçesindeki barakada ihbar üzerine 22 Şubat Pazar yakılmış halde kadının cesedi bulunmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ