Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Numan Kurtulmuş HABERTÜRK'te soruları yanıtladı

        Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş HABERTÜRK TV'de Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.Kurtulmuş,HDP'li belediyeleri eleştirerek "Kimse oradaki belediyelere hendek kazsınlar, içine bomba doldursunlar diye oy vermedi. Özellikle HDP'ye çok büyük sorumluluk düşüyor. Parlamentodasınız, gelin düşüncenizi söyleyin. Talimatı nereden aldıklarını bilmem ama oyu milletten alıyorlar. En çok mağdur olan kitle, HDP'ye oy veren kitledir. Bu insanlar bir siyasi mücadele verilsin diye oy verdi" dedi.

        Terör örgütü PKK'nın bölgede vekaleten savaştığını söyleyen Kurtulmuş, "Bu yaşadığımız durumu arızi bir durum olarak görüyorum. Bu ülkedeki kardeşliği birliği bütünlüğü ortadan kaldırmaya çalışan bir durum olmasından şüphem yok. PKK, bu memlekette 38 senedir Türkiye'de karşı silahlı mücadele veriyor ama asla Türkler ve Kürtler, birbirine karşı savaşmıyor. Bölgedeki Kürt kardeşlerimiz, PKK'ya kitlesel destek vermiyor. Terör örgütü iddia ettiğinin aksine, Kürtlere hayatı zindan ediyor" diye konuştu.

        Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

        Türkiye'nin büyük bir ülke olmasını istemeyenlerin terörü maşa olarak kullandıkları kesin. Çoğu ülke, terör örgütlerini kullanarak güç kazanımları elde etmeye çalışıyor. 20 Temmuz'dan sonra bütün terör örgütleri, Türkiye'ye karşı harekete geçirildi.

        İSTİHBARAT ZAAFİYETİ VAR MI?

        Dünyanın her yerinde, en gelişmiş istihbarata sahip ülkelerinde de terör olayları oluyor. Suriye ve Irak'la 251 km sınırımız var. Ülkemizde çok sayıda Suriyeli mülteci var. İstanbul'da saldırıyı yapan kişi tek başına görünüyor. Ölümü göze almış olan bir adamı engelleyecek çok az mekanizma var. Sultanahmet'te sivil emniyet görevlileri olduğunu biliyoruz. Her yere de silahla asker, polis dizemezsiniz. Fransa'da bu yöntem yapıldı ama çok kısa süre yapıldı.

        Saldırılarda ana fikir Türkiye'nin büyümesini gelişmesini engellemek. Hedef çok stratejik olarak seçilmiş. Hem turizmi etkilemek hem de Türkiye'nin iyi anlaştığı ülkelerde yaşayan insanları soğutmak. Çok iyi planlanmış bir saldırıyla karşı karşıyayız.

        TERÖRLE MÜCADELE

        Dünyanın hiçbir yerinde hiçnbir terör örgütü tek başına değildir. Bu örgütlerin silahlarını kim veriyor, lojistiklerini kim sağlıyor, doğru düzgün dağda yürüyemeyeler nasıl oluyor da böyle bir planlamayı yapıyor. Bu destekler çekilirse hiçbiri ayakta duramaz. PKK da bölgede birinin vekalet savaşçısı haline gelmiştir. Ortam böyle olduğu sürece herkes bundan istifade etmeye çalışır. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Hiçbir terör örgütü hiçbir ülkeye yaramaz.

        Bu yaşadığımız durumu arızi bir durum olarak görüyorum. Bu ülkedeki kardeşliği birliği bütünlüğü ortadan kaldırmaya çalışan bir durum olmasından şüphem yok. Bu memlekette 38 senedir Türkiye'desilahlı mücadele veriyor ama asla Türkler ve Kürtler birbirine karşı savaşmıyor. Bölgedeki Kürt kardeşlerimiz PKK'ya kitlesel destek vermiyor. Terörö örgütü iddia ettiğinin aksine Kürtlere hayatı zindan ediyor. Dün Çınar'da yaşanan budur. Binlşerce isan yaşadıkları yerlerden göç ediyor.

        Bundan sonra çok kısa süre içind terörle mücadele bitecek, normale dönülecek. Halk ve esnafın mağduriyetleri giderilecek. Bütün ilgili birimlerimizin sorumlulukları olacak. Herkesi sürece sokarak bu ağır tablonun rehabilite edilmesi sağlanacak.

        BÖLGEDEKİ BELEDİYELERİN DURUMU

        Kimse oradaki belediyelere hendek kazsınlar içine bomba doldursunlar diye oy vermedi. Özellikle HDP'ye çok büyük sorumluluk düşüyor. Parlamentodasınız gelin düşüncenizi söyleyin. Talimatı nereden aldıklarını bilmem oyu milletten alıyorlar. En çok mağdur olan kitle HDP'ye oy veren kitledir. Bu insanlar bir siyasi mücadele verilsin diye oy verdi.

        BİN 128 AKADEMİSYENNİN BİLDİRİSİ

        Bu rapor son derece yanlı, son derece kamuoyunu yanıltıcıdır. Güvenlik güçlerimiz bir tatbikat için oaraya gitmiyor, oradaki asayişi sağlamak için gidiyor. Terör örgütüne hiç mi söyleyecek bir şeyiniz yok.

        YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK

        Bu parlamento yeni anayasa yapma mecburiyetidir. Şuanki anayasa askeri sistem üzerine bina edilmiş faşit bir anayasadır. Kozmetik bir anaysa değişikline Türkiye'nin ihtiyacı yok. Bütün zpartilere de söylüyoruz konuşalım, uzlaşalım, millet bizden bunu bekliyor. Türkiye'nin bütün fikri birikimleri ortaya konulur tartışılır. 2010 referandumu sayesinde de böyle çalışmalar yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ