Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Türkan Sarıkaya'nın cenazesini kadınlar omuzladı

        Adana'da, bir hafta önce darbedilen ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden genç kadının cenazesi defnedildi.

        Bünyamin Fikirdeşici tarafından darbedildiği ileri sürülen ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 25 yaşındaki Türkan Sarıkaya'nın cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu morgundaki otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.

        Kızının cenazesini almak için morga gelen Haydar Sarıkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, adalete güvendiğini belirterek, "Eğer adalet yapmaz ise Allah'a havale ediyorum. Böyle adamlar yaşamasın bu dünyada. Benim de çocuklarım var, böyle mi yetiştireyim çocuklarımı. Bu insanlık değil. Bu olayın peşini kimse bırakmasın, vicdanı olan herkes beni duysun" dedi.

        Sarıkaya'nın cenazesi, yakınları tarafından Türk bayrağı ve fotoğraflarının bulunduğu cenaze aracıyla Huzurevleri Mahallesi'ndeki evine götürüldü.

        Burada helallik alındığı sırada fenalık geçiren anne Birgül Uğurçalan ve kardeşi Murat Sarıkaya yakınları tarafından sakinleştirildi.

        Daha sonra Buruk Mezarlığı'na götürülen genç kadının tabutunun üzerine duvak örtüldü. Sarıkaya'nın cenazesini bir süre kadınlar taşıdı.

        Sarıkaya'nın cenazesi, Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu ve Adana Başsavcısı Ali Yeldan'ın da katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

        Bünyamin Fikirdeşici tarafından darbedildiği ileri sürülen Türkan Sarıkaya, 8 Şubat'ta özel bir hastaneye kaldırılmış, bir hafta süren tedavinin ardından hayatını kaybetmişti. Sarıkaya'nın darbedilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Bünyamin Fikirdeşici, ağabeyi Ufuk Fikirdeşici ve Ali Can Dönmez tutuklanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ