Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DAEŞ, militanını tuzaklı çantayla test etti
        1

        Güngör KARAKUŞ / GAZETE HABERTÜRK

        Suriye’deki iç savaştan kaçıp geldiği Gaziantep’te ülkesinde yayımladığı ‘Alhita’ isimli dergiyi çıkaran ve terör örgütü DAEŞ’in yaptığı katliamlarla ilgili belgesel çeken Suriyeli gazeteci Naji el-Jerf, geçen yıl 27 Aralık’ta suikasta kurban gitti.

        2

        El-Jerf, Nail Bilen Caddesi’nde yürürken başından susturucu takılı tabancayla vuruldu. Hastanede can veren gazetecinin ölümüyle ilgili olarak polis, 337 güvenlik kamerasını mercek altına aldı. 2 şüphelinin kimliğini belirledi.

        3

        Polis, düzenlediği operasyonla bu şüphelilerden cinayete yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen Suriye uyruklu inşaat işçisi N.’yi yakaladı. Şüphelinin evinde yapılan aramada El-Jerf’in öldürüldüğü tabanca ve susturucu ile biri zaman ayarlı 4 patlayıcı düzeneği, 15 fişek, 5 ateşleyici kapsül ve 1 şarjör ele geçirildi.

        4

        BİN DOLARLA SURİYE’DEN GAZİANTEP’E GÖNDERDİLER

        Tutuklanıp cezaevine konulan DAEŞ militanı Suriyeli N.’nin emniyet ve savcılıkta verdiği ifadesi, terör örgütünün Türkiye’de bu tür eylemlerde nasıl bir hücre yapılanmasına gittiğini ortaya çıkardı.

        5

        Terör örgütü DAEŞ, gazeteci Naji el-Jerf’i uzun süre takibe aldı. Ardından da suikast planını devreye soktu. ‘Muhammed’ lakaplı bir örgüt yöneticisi, militanları N.’yi bin dolar verip Suriye’den Gaziantep’e gönderdi. Gaziantep’te iş bulup ev kiralaması talimatı alan N., denileni yaptı ve Gaziantep’te örgüte yardım eden bir Suriyeli aracılığıyla ev tutup inşaatlarda çalışmaya başladı.

        6

        ÖRGÜT, MİLİTANINI ŞİFRELİ ÇANTAYLA KONTROL EDİYOR

        2 ay sonra N.’yi tekrar arayan aynı örgüt yöneticisi, 2 kişinin gelip emanet bir çanta bırakacağını bildirdi. Suriye’den gelen biri Ebu Ahmet lakaplı 2 terörist, N. ile Gaziantep’te bir parkta buluştu. İkili, büyük bir çantayı inşaat işçisine teslim etti ve “Bizden haber bekle” talimatını verdi.

        7

        N. ifadesinde, “Çantayı alarak eve götürdüm. İçine hiç bakmadım çünkü yasaktı. Çantaya kurulan tuzakla çantanın açılıp açılmadığı da belli oluyordu zaten” dedi. Cinayet gününden bir gün önce aynı teröristler, N.’yi arayıp çantayı aynı parka getirmesini söyledi.

        8

        İkili, çantayı aldı ama suikast gerçekleşmeyince N.’ye geri verdi. Ertesi gün, 27 Aralık’ta buluşma tekrarlandı. 2 terörist, N.’ye beraberlerinde geleceğini bildirdi. Üçlü, Nail Bilen Caddesi’ne gitti. Kimlikleri belirsiz 2 DAEŞ militanı, N.’ye 200 metre uzakta beklemesini söyledi.

        9

        ‘POLİS BASKINIYLA ÇANTADA NE OLDUĞUNU ÖĞRENDİM’

        Bundan sonrasını N. ifadesinde şöyle anlattı: “Onları uzak bir yerde bekliyordum. Ne yapacaklarından haberim yoktu. Naji el-Jerf’i vuracaklarından haberim yoktu. Koşarak yanıma geldiler. ‘Çantayı al ve yeni gelecek emri bekle’ deyip uzaklaşmamı istediler.