Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalyalı şoföre 5 yıl arayla iki kadını öldürmekten dava

        Antalya'da 9 Aralık 2004 tarihinde Aşağıkaraman Köyü'ndeki ormanlık alanda cesedi bulunan 55 yaşındaki Meryem Altun ile 11 Şubat 2009 tarihinde Aksu Gaziler Köyü'ndeki ormanlık alanda bitkin haldeki oğlu 7 yaşındaki Y.K.'nin yanında cesedi bulunan 26 yaşındaki Hanım Kılınç'ı öldürdüğü iddiasıyla evli ve 3 çocuk babası 41 yaşındaki Mehmet G. hakkında Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis talebiyle ayrı ayrı dava açıldı.

        Savcılık iddianamesinde, Meryem Altun'un olaydan önce o dönem canlı hayvan ticareti yapan Mehmet G. ile görüldüğü iddia edildi. Meryem Altun'un kaybolduğu 9 Aralık akşamı cep telefonundan oto tamircisi Dünyamin Talu'yu aradığı, telefonda 'Yalvarırım Mehmet yapma' dedikten sonra ormanlık alanda cesedinin bulunduğu kaydedildi. Mehmet G.'nin, Meryem Altun'a verdiğini iddia ettiği 60 bin liranın tahsili için 15 Haziran 2004 tarihinde Antalya 5'inci İcra Müdürlüğü'ne başvurduğu, ancak senetteki imzanın sahte olduğu, bunun üzerine Mehmet G. hakkında Antalya 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde sahte senet düzenlemek suçundan dava açıldığı belirtildi.

        İKİNCİ CİNAYET

        İddianamede, 11 Şubat 2009 tarihinde ise bir grup avcının ormanlık alanda bir kadın cesedinin başında donmak üzere bir erkek çocuğuyla karşılaştığı, Hanım Kılınç'a ait cesedin yanındaki çocuğun ise oğlu Y. olduğunun tespit edildiği kaydedildi. Yapılan araştırmada, o tarihte belediyede şoför olarak çalışan Mehmet G.'nin Hanım Kılınç ile ilişkisinin olduğu, sanığın tutuklanıp 1 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildiği belirtildi.

        SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

        Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde peş peşe görülen davada tutuksuz sanık Mehmet G., suçlamaları kabul etmedi. Olay günü annesinin yanında donmak üzere avcılar tarafından bulunan ve şu an 14 yaşında olan Y.K. da tanık olarak dinlendi. Kılınç, olay günü annesinin yanındaki kişinin Mehmet G. olduğunu, sanığı göstererek teşhis etti. Y.K., "Annemi götüren bu adamdı. Biz bir evdeydik. Sanık burada anneme tecavüz etti. Daha sonra bizi ormana götürdü. Arabayı çok hızlı kullanıyordu. Ben kusup bayıldım. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

        Meryem Altun'un öldürülmesiyle ilgili davada ise oto tamircisi Dünyamin Talu, tanık olarak dinlendi. Talu, olay gecesi Meryem Altun'un kendisini telefondan aradığını, 'Yalvarırım Mehmet yapma' şeklinde sesler geldiğini, sonrasında telefonun kapandığını, ardından Meryem Altun'un öldürüldüğünü öğrendiğini söyledi. Mehmet G. ise Meryem Altun'un öldürülmesiyle ilgisi olmadığını savundu.

        Tutuksuz sanık Mehmet G.'nin her iki davası da ertelendi. Adliyeye eşiyle gelen Mehmet G., gazetecilere suçu olmadığını söyledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ