Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Ramazan bayramı ne zaman başlıyor, kaç gün olacak? 2016

        On Bir Ayın Sultanı olarak bilinen Ramazan Ay'ı 6 Haziran Pazartesi günü kapımızı çalacak. Peki Ramazan Bayramı ne zamana denk geliyor? Ramazan Bayramı 2016 yılında hangi gün başlayacak? Ramazan Bayramı ile ilgili merak edilen soruların yanıtını haberimizin detaylarından inceleyebilirsiniz...

        2016 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

        Regaib kandili ile birlikte 7 Nisan'da girdiğimiz üç ayların içerisinde yer alan Ramazan-ı Şerif'in, müslümanlar tarafından ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Rahmet, mağrifet ve bereket mevsimi olan Ramazan ayı6 Haziran Pazartesi günü kapımızı çalacak. Halk ağzında 'Şeker Bayramı' olarak nitelendirilen Ramazan Bayramı, arefe günü ile 4 Temmuz Pazartesi günü (Yarım gün tatil) başlayacak. 5 Temmuz Salı, 6 Temmuz Çarşamba, 7 Temmuz Perşembe günü ise 1-2-3'üncü günler kutlanacak.

        RAMAZAN AYI NEDİR?

        Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in indiği aydır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "On Bir Ayın Sultanı" denilmiştir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ