Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Selin Sayek Böke: Verilecek oy milletvekillerinin vicdanına kalmış

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklama yaptı. Böke, dokunulmazlıklarla ilgili, "İlkesel tutumumuz dokunulmazların kürsü dokunulmazlığı dışında kaldırılması gerektiği şeklinde. Bunun dışında verilecek her oy milletvekillerinin vicdanına kalmış." dedi.

        CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan Böke, dokunulmazlıkların kaldırılmasını içeren anayasa değişiklik teklifi oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının CHP'nin parti programında yer alan bir tutum olduğunu ifade eden Böke, Anayasa'nın 83. maddesinin kalıcı bir şekilde düzenlenerek dokunulmazlıkların sadece kürsü dokunulmazlığıyla sınırlandırılmasını ilkesel olarak benimsediklerini vurguladı. Böke, bir gazetecinin, "En büyük firenin CHP'den olduğu değerlendiriliyor. İkinci turda CHP'nin tavrında değişiklik olur mu?' sorusuna şu cevabı verdi: "CHP, politikası tek tutarlı olan parti. İlkesel tutumumuz dokunulmazların kürsü dokunulmazlığı dışında kaldırılması gerektiği şeklinde. Bunun dışında verilecek her oy milletvekillerinin vicdanına kalmış. Bu dün de böyleydi, cuma günü de böyle olacak."

        'CHP'nin oylamada HDP ile ittifak yaptığı yönünde yorumlar yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusu üzerine Böke, "CHP'nin tek bir ittifakı vardır o da halkla olan ittifakıdır. CHP ilkesel tutumunu sürdürmektedir. Havuz medyasının CHP'yi hedef alması CHP'nin ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir." ifadelerini kullandı.

        19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'yla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Böke, bayramı Türkiye Cumhuriyeti'nin mirasını devralacak, bu cumhuriyeti devam ettirecek olan gençlerle kutlayacaklarını söyledi. Böke, "Yarın bütün gençlerle beraber omuz omuza Anıtkabir'e yürüyüp bu günü kutlayacağız." diye konuştu.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ