Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2016 LYS 4 soruları ve yorumları - Sınavınız nasıl geçti? | Sorularla ilgili yorumlar (VİDEO)

        Yükseköğrenime Geçiş Sınavının baraj puanını geçen öğrencilerin girebilediği LYS sınavının ilk oturumu olan SosyalBilimler sınavı (LYS 4) bugün tamamlandı. Peki LYS 5 sınavına giren öğrenciler için sınav zor muydu? İşte Sosyal Bilimler sınavı olan LYS 4 yorumları...

        Siz de LYS sınavıyla ilgili yorumlarınızı haberimizin altında yer alan yorum yap bölümünden bildirebilir, diğer okuyucularımızla görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

        Tarih, Coğrafya-2, Felsefe Grubu ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümlerinden oluşan LYS-4 sınavı saat 10:00'da başladı.

        Toplam 135 dakika süren sınav, tek oturumda tamamlandı.

        YURTTAN 2016 LYS 4 YORUMLARI

        Soruları kolay bulduğunu kaydeden bir aday, "Çok zorlamadı bizi. Kolaydı. Çok heyecan yoktu. İyiydi, kötü değildi" diye konuştu.Sınavının güzel geçtiğini kaydeden bir başka aday ise, "Ben öylesine, denemek için girdim. Basitti. Tarih biraz sıkıntılıydı. Coğrafya felsefe de kolaydı" diye konuştu.

        AİLELER ÖĞRENCİLER KADAR HEYECANLI

        Sınava girecekleri okullara erken gelen adaylar, arama noktalarından geçirildi. Adaylar sınava girdikleri salonlarda aileleri

        ise dışarıda ter döktü. Öğrencilerin heyecanlı olduğu gözlenirken, bazı velilerden çocuklarını teselli etti. Sınava giriş için

        önceden belirlenen kurallar öğrencilere tekrar hatırlatıldı. Yapılan kimlik kontrolünün ardından öğrencilere sınav olacakları

        salona saat 09.30 itibariyle alınmaya başladı. Geç kalan bazı öğrencilerin sınava girebilmek için koştukları görüldü. Aileler

        ise çocuklarının sınavının başarılı geçmesi için Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti.

        Kalem, peçete, cüzdan, saat, kolye ve küpe gibi eşyanın alınmadığı sınavda, öğrenciler sınava 30 dakika kala güvenlik kontrolünden geçirilerek sınav salonlarına alındı. Güvenlik kontrolü sırasında plastik su şişelerin üzerinde bulunan etiketler, öğrencilerin saçlarındaki metal tokalar, parmaklarındaki yüzük, kolye ve kemerler de çıkartıldı. Öğrenciler sınava girerken, veliler de okul bahçesinde heyecanlı bir şekilde dua kitapları okuyarak bekledi.

        Çocuğu sınava girecek olan velilerden Ayşe Kaya duygusunu ifade ederek, " Güzel bir şey. Onun yanındayım. Heyecanını almaya çalıştım. Bizlerde heyecanlıyız" dedi.

        İlk kez sınava gireceğini kaydeden öğrencilerden Deniz Mecit, " Heyecan var. Sınava hazırlandım. Hedefim Kimya Mühendisliği" diye konuştu.

        İkinci kez sınava giren Ezgi Erdoğan ise sınava hazırlandığı ve hedefinin Bilgisayara Mühendisliği olduğunu belirtti.

        Çocuğu sınava giren velilerden Zeki Altınbıçak, " Bütün öğrencilere başarılar diliyorum. Hakikaten Türkiye'de biraz zor ama çocuklar gidebildiği yere kadar gidecek" şeklinde konuştu.

        Bir başka veli ise, "Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Onlar çalıştı biz dua edeceğiz. En az onun kadar heyecanlıyım. Sınavın sonuna kadar bekleyeceğim onlar beni bekledi benim zamanımda ben de bekleyeceğim" dedi.

        SINAVA 517 BİN 12 ADAY BAŞVURDU

        Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 517 bin 12 aday başvuru yaptı. Sınav tek oturumda

        uygulanacak ve 135 dakika sürecek.LYS-4'te tarih, coğrafya-2 ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testleri yer alıyor.

        Adaylar, tarih testinde 44 soruyu 65 dakikada; coğrafya-2 testinde ise 14 soruyu 20 dakikada cevaplayacak.

        Felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testinde ise 32 soru bulunacak ve 50 dakika cevaplama süresi verilecek. Her bir test ayrı soru kitapçığında bulunacak, tek cevap kağıdı kullanılacak.

        Adaylar, birinci ve ikinci testin (tarih testi ve coğrafya-2 testi) cevaplama süresi içinde ve üçüncü testin (felsefe grubu

        ile din kültürü ve ahlak bilgisi testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamayacak.

        Adaylar yarın LYS-1 matematik sınavına, 25 Haziran Cumartesi LYS-2 fen bilimleri ve LYS-5 yabancı dil sınavına, 26 Haziran Pazar günü ise LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavına girecek.

        LYS SINAVINA GİRDİ KAPIDA KALDI

        Bursa'da kızlarının LYS sınavına girmesinin ardından evlerine dönen çift, içeriye giremeyip 10 yaşındaki erkek çocuklarını bir türlü uyandıramadı. Bunun üzerine çiftin imdadına yetişen itfaiye ekipleri, balkondan içeriye girip, kapıyı açtı.

        Olay, merkez Osmangazi ilçesi Maksem Mahallesi Merve Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kızlarını LYS sınavına götüren Gülsüm ile Zeki Hayırlı çifti evlerine döndükten sonra içeriye giremedi. Dış kapının kilitli olduğunu fark eden çift, içeride bulunan oğulları Mehmet'i uyandıramadı. Aile çocuklarından endişelenip polis ve itfaiyeden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen 110 ekipleri, merdivenli araçla balkona çıktı. Balkonun kapısından içeriye giren itfaiye eri, çocuğun içeride uyuduğunu gördü. Bunun üzerine itfaiye eri, çocuğu uyandırmadan aileye kapıyı açtı. Gülsüm ile Zeki çifti de itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ