Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kimse Yok Mu Derneği kapatıldı

        Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilişkili olduğu için kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'nin kapısına mühür vuruldu.

        Derneğin Sultanbeyli'deki genel müdürlük binası boşaltılarak, tabelaları söküldü, kapısına mühür vuruldu. Derneğin Çobançeşme Mahallesi Kalender Sokak'taki Avrupa Temsilciliğinin de tabelaları sökülürken, kapısına mühür vurulduğu öğrenildi.

        Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman'da, 59 özel okul, 7 öğrenci yurdu, 13 sağlık kuruluşu, 8 etüt merkezi, 1 vakıf, 13 dernek ve 1 kurs merkezi mühürlendi.

        Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığından görevlilerle birlikte, kent genelindeki 18 özel okulda arama yaptı. Bu okullardaki bazı evraka el konuldu, çalışmaların ardından okullar mühürlendi.

        Kilis'te de Mehmet Döğme İlkokulu ile Tahiri Erkek Öğrenci Yurdu'nun faaliyetine son verildi.

        Kahramanmaraş merkez ile Elbistan ve Afşin ilçelerinde de 14 özel okul mühürlendi. Vergi Dairesi Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ ile bağlantılı oldukları belirlenen söz konusu 14 okulda arama yaptı. Evrak incelemesi ve sayımın ardından bu okullar mühürlendi.

        Şanlıurfa'da da 14 özel okul ve 13 sağlık sağlık kuruluşunun faaliyetlerine son verildi.

        Adıyaman'da 7 okul, 1 vakıf ve 11 dernek kapatıldı.

        Malatya'da ise merkezde bulunan 5 özel okul, 1 özel kurs, 6 özel öğrenci yurdu ile 8 özel etüt merkezi mühürlendi. Darende ilçesinde de 2 derneğin faaliyetlerine son verildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ