Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kütahya'nın Akoluk köyünde yaşayan yaşlı çift yıldırım isabet eden ve telef olan ineklerine sarılıp gözyaşı döktüler
        1

        Kütahya'da yıldırım isabet etmesi sonucu ineklerinden 5'i telef olan baba Hüseyin (66) ve anne Fatma Girkin (62) çiftinee hediye edilen inekler, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğince (Tarım Kredi) sigortalandı.

        2

        Tarım Kredi'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kütahya merkeze bağlı Akoluk Köyü'nde yeni ineklerine kavuşan yaşlı çifte, bir hediye de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in talimatıyla harekete geçen Tarım Kredi'den geldi. Söz konusu çiftin bir daha bu üzüntüyü yaşamaması için inekleri tüm risklere karşı Tarım Kredi tarafından sigortalandı.

        3

        Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarım Kredi Genel Müdür Ayhan Karayama, Tarım Kredi olarak tarım sigortalarının yaygınlaştırılması ve üreticilerin bilinçlendirilmesi için gerekli tüm gayreti gösterdiklerini belirterek, tarım sigortaları kapsamında meydana gelebilecek afetlerden dolayı çiftçileri korumak istediklerini vurguladı.

        4

        Karayama, çiftçilerin doğal afetlerden dolayı mağduriyet yaşamamaları ve düşük faizli tarımsal kredi desteğinden faydalanmaları için ürünlerini Tarım Kredi Kooperatiflerine sigorta yaptırmalarının önemine dikkati çekti.

        5

        OTLATMAK İÇİN MERAYA GÖTÜRÜLEN İNEKLER TELEF OLMUŞTU

        Kütahya merkeze bağlı Akoluk köyünde yıldırım isabet etmesi sonucu 8 ineğinden 5'i ölen ve başka geçim kaynağı bulunmayan yaşlı çift, kaybettikleri ineklerine sarılarak ağladı. Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Akoluk köyünde yaşayan Ahmet Girkin (33), ailesine ait 8 ineği otlatmak için Kızıleğrek mevkisindeki meraya götürdü.

        6

        Girkin, bir süre sonra inekleri merada bırakıp yakındaki nohut tarlasına gitti. Aniden başlayan şiddetli yağış sırasında yıldırım düştüğünü fark eden Ahmet Girkin, döndüğünde büyükbaş hayvanlardan 5'inin öldüğünü gördü.

        7

        Olayı haber alıp meraya gelen baba Hüseyin (66) ve anne Fatma Girkin (62) ise gördükleri manzara karşısına fenalık geçirdi. Yaşlı kadın ve eşi, ölen ineklerine sarılarak gözyaşı döktü. Ahmet Girkin, yaptığı açıklamada, yağış sırasında ağaç altında bekleyen ineklerin yıldırım isabet etmesi sonucu öldüğünü söyledi.

        8

        Girkin, "Ben köyde çiftçilikle ve hayvancılıkla geçimimi sağlayan biriyim. Tüm sermayem bu ineklerdi. Başka gelir kaynağım yok. Bu ineklerin sütlerini satarak geçimimi sağlıyorum. Devletimizin yardımlarını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

        9

        "BAZILARININ KARNINDA BUZAĞI DA VARDI"

        Fatma Girkin de ölen hayvanlarından başka hiçbir gelirlerinin olmadığını söyledi. Girkin, "Yıllar önce bir ineğimiz vardı. Bu inekler ondan çoğaldı ve 8 ineğimiz oldu. Şimdi 5'i öldü. Bazılarının karnında buzağı da vardı. Biz bundan sonra ne yaparız bilmiyorum. Her şeyimiz bu ineklerdi. Bu hayvanlar benim evladım gibiydi. Bize oğlumuz bakıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz." dedi.

        10

        Öte yandan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri de köye gelerek ölen ineklerle ilgili inceleme yaptı.

        11

        ÖLEN İNEKLERİ İÇİN AĞLAYAN ÇİFTİ GÜLDÜREN HEDİYE

        Kütahya merkeze bağlı Akoluk köyünde yıldırım isabet etmesi sonucu 8 ineğinden 5'i ölen yaşlı çifte, hayvancılık yapan bir firma tarafından 3 gebe düve hediye edildi. Önceki gün ölen 5 ineğine sarılıp ağlayan 62 yaşındaki Fatma Girkin, hayvanları "evinize hoş geldiniz" diyerek karşılayarak sevinç gözyaşları döktü.

        12

        AA tarafından yaşlı çiftin ölen ineklerine sarılıp ağlamasıyla ilgili yapılan haber, kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi gördü. AA'nın "Ölen ineklerine sarılıp gözyaşı döktüler" başlıklı haberini çok sayıda sosyal medya kullanıcısı kişisel hesaplarında paylaştı ve birçok kişi bu çifte ulaşmaya çalıştı.

        13

        Sosyal medyadan ailenin durumunu öğrenen Burdur'da büyükbaş ithalatı yapan bir firma, yaşlı çifte 3 gebe düve hediye etme kararı aldı. Kamyona yüklenen gebe düveler, Akoluk köyüne getirilerek Girkin ailesine teslim edildi.

        14

        Getirilen düveleri gören Fatma Girkin'in yüzündeki hüzün bir anda sevince dönüştü. Hayvanlar indirilirken büyük mutluluk yaşayan Girkin, "evinize hoş geldiniz" diyerek düveleri önce okşadı, sonra sarıldı.

        15

        Zaman zaman da sevinçten ağlayan Girkin, "Allah'ım bir yandan aldın, diğer yandan verdin. Sana şükürler olsun Allah'ım" diyerek dua etti.

        16

        Fatma Girkin, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her yerinden yüzlerce telefon geldiğini ifade ederek, "Dün çok üzüntülüydüm. Bugün çok mutlu oldum. Halkımızdan Allah razı olsun. Ölen ineklerimin yerine yenileri geldiği için çok sevinçliyim. Bize yardım edenlerin Allah ne muratları varsa versin." dedi.

        17

        Büyükbaş ithalatı yapan firmanın sahibi Mustafa Kayalar da Anadolu Ajansının haberini sosyal medyadan gördüklerini, akabinde yönetim kurulu olarak aileye yardım etme kararı aldıklarını söyledi.

        18

        Ailenin yıldırım isabet etmesi sonucu hayvanlarını kaybettiğinde yaşadıklarının kendilerini çok etkilediğini dile getiren Kayalar şunları söyledi:

        19

        "Şirket olarak bu ailemizin üzüntülerini paylaşarak, üzüntülerini sevince dönüştürmek istedik ve 3 gebe düveyi kendilerine bizzat hediye etmek için geldik. Fatma nineyi ve Hüseyin amcayı görünce onlar sevindiği için biz de gerçekten çok mutlu olduk. Basın mensuplarına da teşekkür ederiz. Eğer sizler bu durumu haber olarak yapmasaydınız, biz bu ailenin durumunu öğrenemezdik."

        20

        Hediye edilen düvelerin pasaportları da Mustafa Kayalar tarafından Girkin ailesine teslim edildi.

        21

        Kütahya merkeze bağlı Akoluk köyünde önceki gün Girkin ailesinin 8 ineğinden 5'i yıldırım isabet etmesi sonucu ölmüş, başka geçim kaynağı olmayan Hüseyin (66) ve Fatma Girkin çifti ölen ineklerine sarılarak ağlamıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ