Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

        TSK'dan yapılan açıklamada,"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan "Fırat Kalkanı Harekâtı" ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir" denildi.

        Açıklama şöyle devam etti:

        "Bu kapsamda harekâtın 6'ncı gününde, son 24 saat içerisinde Cerablus ve civarındaki bölgede teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen hedefler (20 hedef) Fırtına obüsleriyle 61 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur.

        Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

        10 KÖY DAHA ÖSO'NUN KONTROLÜNDE

        TSK'dan yapılan açıklamada, bugün Koalisyon Güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda; 10 köy daha ele geçirilerek terörist unsurlardan temizlendiği bildirildi. Doğu'da Tüzel (Sacur) Çayının Fırat nehri ile birleştiği yer ile Batı'da Ez Zahiriyah-El Yakubiyah-Hasansağır meskun mahallerini içeren bölgenin ÖSO tarafından ele geçirildiği ve kontrolün sağlandığı vurgulandı.

        6 GÜNDE 400 KİLOMETRELİK TEMİZLİK

        Harakatın başlangıcı olan 24 Ağustos'tan bugüne kadar yaklaşık 400 kilometrekarelik alanın bölgedeki terörist unsurlardan temizlendiği bildirildi. Cerablus Bölgesinde Ez Zahiriyah-El Yakubiyah ve Hasansağır hattının batısında kalan ve DEAŞ Kontrolünde bulunan bölgenin terörist unsurlardan temizlenmesine yönelik harekata devam edildiği ifade edildi. Şu ana kadar ele geçirilmiş olan hattın batısına geçildiğine dikkat çekildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ