Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Engin Altay'dan başkanlık açıklaması

        Habertürk TV'de Sibel Erdem'in sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Başkanlık sistemini tartışmayız" dedi.

        Başkanlık sistemi tartışmalarını yeninden gündeme getiren MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarını değerlendiren Altay, "Sayın Bahçeli aslında doğru şeyler söyledi. 'Anayasa çiğneniyor' dedi. Cumhurbaşkanının anayasada belirlenen sınırlar içinde kalması gerektiğini söyledi. 'Bunu yapmıyorsan yolu bellidir, Meclis'e getirirsin, halka gider, halkın verdiği karara da saygı duyulur' dedi" diye konuştu.

        Bahçeli'nin değişikliğin Meclis'e gelmesi durumunda 330'un üzerinde oy alabileceğini belirtmesinin 'Kuşku verici' olduğunu ve 'pazarlık' endişelerini herkesin aklına getirdiğini belirten Altay, "Kapımız çalınırsa şüphesiz açarız ama biz başkanlık meselesini tartışmayız, çok açık söylüyoruz. Başkanlık sistemi ile demokrasinin bütünleştiği Amerika'dan başka bir örnek var mı? Bizim tek derdimiz var demokrasi, 15 Temmuz'da bizleri kurtaran milletin demokrasiye olan inancı" diye konuştu.

        Partili cumhurbaşkanlığının da başkanlık sisteminden çok farklı olmadığını belirten Altay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da "Erdoğan'ın 14 Temmuz ayarlarına döndüğünü görüyoruz. Sayın Erdoğan bu ayarlardan çıkmalıdır" sözleriyle eleştirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ