Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA: Gaziantep'te patlama! Canlı bomba kendi patlattı (Video)

        Gaziantep'te polis ekipleri,Üniversite Bulvarı'ndaki bir hücre evine baskın düzenledi. 2 canlıbombadan biri yakalanırken, diğerikendini patlattı. Gaziantep Valisi, 3 polisin şehit olduğunu açıkladı.

        Bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

        Anadolu Ajansı'nın haberine göre,Şahinbey ilçesine bağlı Güneykent Mahallesi'ndeki bir evde teröristlerin saklandığı ihbarı alan İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekipleri, bölgenin giriş ve çıkışlarını zırhlı araçlarla kapattı. Daha sonra belirlenen eve giren ekiplerin çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ üyeleri kendilerini patlattı.

        DEAŞ'IN CANLI BOMBA HÜCRELERİNİ YÖNETEN SORUMLUSU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Gaziantep'te terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlar kapsamında, örgütün il genelindeki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten sorumlusu Mehmet Kadir Cabel, etkisiz hale getirildi; 2 çocuğu ve eşi sağ ele geçirildi. (AA)

        YARALI POLİSLER HASTANELERE SEVK EDİLDİ

        Bu sırada güvenlik güçlerinden de yaralananlar oldu. Yaralı polisler, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. 1 yaralının hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

        VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: 3 POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU, 4'Ü SURİYE UYRUKLU 8 YARALI

        Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı.

        Vali Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süreden beri Alevi Kültür Derneğine yönelik "canlı bomba" saldırısı yapılacağı ihbarı bulunduğunu, ekiplerin buna yönelik çalışması sırasında terör örgütü DEAŞ'ın hücre evinin tespit edildiğini söyledi.

        Operasyon için harekete geçen ekiplerin çalışması sırasında teröristlerin kendilerini imha ettiğini ifade eden Yerlikaya, "Maalesef 3 polisimiz şehit oldu, 4'ü Suriye uyruklu 8 kişi yaralandı." dedi.

        Vali Yerlikaya, kentin huzur ve güvenliği için DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütlerine yönelik çalışmaların büyük bir kararlılıkla süreceğini vurguladı.

        ŞEHİT POLİSLERİN KİMLİKLERİ

        Gaziantep'te polisin hücre evine düzenlediği IŞİD'li teröristlerin, hücre evine düzenlenen operasyonda 'canlı bomba'nın kendisini infilak ettirmesiyle yaşanan saldırıda şehit olan polislerin kimlikleri belirlendi. Saldırıda şehit olan polislerin İlhan Güleç, Yaşar Polat ve Hüseyin Cengiz olduğu belirtildi.

        İlhan Güleç'in Kahramanmaraş, Yaşar Polat'ın Kilis, Hüseyin Cengiz'in ise Osmaniye nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

        Şehit polisler, yarın Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlanacak.

        Gaziantep saldırısında şehit olan polis İlhan Güleç
        Gaziantep saldırısında şehit olan polis İlhan Güleç

        BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

        DHA'nın haberine göre, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı da konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 3 polisin şehit olduğu, 4 polis ile 4 Suriyelinin yaralandığı saldırıda bir 'canlı bomba'nın parçalanarak öldüğü belirtilerek şöyle denildi:

        "16 Ekim 2016 Pazar günü öğle 12.45 saatlerinde Gaziantep Şahinbey İlçemiz Beşyüzevler Mahallesi’nde ilimiz Emniyet Müdürlüğü’nce terör örgütü mensuplarının ikamet ettiği eve yapılan operasyon sonucu, örgüt mensuplarının üzerinde taşıdığı patlayıcı maddeyi patlatmak suretiyle 3 polis memuru şehit olurken, 4 polis memuru ve 4 Suriyeli olmak üzere toplam 8 kişi yaralanmıştır. Olay mahallinde terör örgütüne mensup 1 canlı bomba ölü olarak ele geçirilmiştir. Olayın fail veya failleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca yoğun bir çalışma yapıldığı bir takım bilgi ve bulgulara ulaşıldığı, fail veya failler hakkında bir kanaat oluştuğu anlaşılmış, ancak soruşturmanın selameti açısından bu husustaki bilgilerin netleşmesi halinde kamuoyuyla paylaşılacaktır."

        İSTİHBARAT BİLGİLERİ ÜZERİNE OPERASYON DÜZENLENDİ

        İstihbarat bilgilerinin değerlendirilmesi ve gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda operasyon başlatıldığı bilgisini veren Vali Yerlikaya, "19 şüpheli ve istihbari bilgilerinin değerlendirilmesinden sonra Emniyet Müdürlüğümüz, istihbaratımız, bugün saat 12.10 'da Şahinbey ilçemizde canlı bomba olarak hareket etmeye hazırlanan bir hücre evine harekat düzenledi. Bu operasyon esnasında 1'i canlı, diğeri de yakalanacağını anladığı için üzerinde ve evdeki bombayı patlatıyor. Tabi biz binayı biliyoruz, ama dairenin ne olduğunu bilmiyoruz. O binada yukarıdan aşağıya bütün daireleri tetkik ederek iniyorduk. Kendini alt katta yakalanacağını anlayınca bu bombayı patlatıyor. Bu esnada özel harekatçı ve bomba ekibimizden maalesef 3 polis kardeşimiz şehit oldu, 5 kardeşimiz de yaralı, 4 vatandaşımız da yaralanıyor. Ben öncelikle baş sağlığı diliyorum."

        EŞİ VE 2 ÇOCUĞU GÖZALTINDA

        Terör örgütü IŞİD'in sözde hücre evi sorumlusu Mehmet Kadir Cabael'in de yakalanacağını anlayınca bombayı infilak ettirdiğini açıklayan Yerlikaya, "Saat 16.27'de bu hücre evinin lojistik destek sağlayan bomba yapımını ve diğer ihtiyaçları temin eden bunların bu şehirde başta Alevi ve Kültür Derneğimiz ve diğer hedeflere nasıl eylem yapacaklarını tasarlayan, planlayan, beyni olan Mehmet Kadir Cabael'in yer tespitini yaptık. Ve direkt oraya gittik. Orada o da kendisinin yakalanacağını anlayınca polisimiz kendisi henüz bombayla ilgili, etrafındaki ev sakinlerini komşularına da bir sıkıntı olmaması için karşıdaki inşaattan kendisini etkisiz hale getiriyor. Ama bu esnada o da yapmış olduğu ve evde bulundurmuş olduğu bombayı patlatıyor. Ama hamdolsun bu hücre evinde zayiatımız yok. Sadece canlı bomba etkisiz hale getirildi, eşi ve 2 çocuğu da sağ olarak gözaltına alındı" diye konuştu.

        Yusuf KILIÇ/GAZİANTEP

        İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLADI: TURUNCU KATEGORİDEYDİ

        İçişleri Bakanlığından, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde DEAŞ'a ait bir hücre evine düzenlenene operasyonda ölü ele geçirilen terör örgütünün sözde Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael'in, Terörden Arananlar Listesinde "Turuncu" kategoride yer aldığı bildirildi.

        İçişleri Bakanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Şahinbey ilçesinde, DEAŞ'a ait bir hücre evine saat 12.32 sıralarında düzenlenen operasyonda, bir örgüt mensubunun kendisini patlatması sonucu, 3 özel harekat polisinin şehit olduğu, biri ağır olmak üzere 5 özel harekat polisinin ve 4 Suriye uyruklu sivilin yaralandığı belirtildi.

        Gün boyu sürdürülen operasyonlarda, terör örgütünün sözde Gaziantep sorumlusu Mehmet Kadir Cebael olmak üzere 2 teröristin ölü ele geçirildiği, bir terörist ile Cebael'in "Terör Nitelikli Kayıp Şahıs" olarak aranan eşi Fadile Cebael'in ise sağ olarak yakalandığı ifade edilen açıklamada, olayla ilgisi tespit edilen bir kişinin de gözaltına alındığı aktarıldı.

        Gaziantep'te, DEAŞ terör örgütü mensuplarınca, Alevi Kültür Derneği ve HDP İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan organizasyonlar başta olmak üzere, birçok yere aynı anda silahlı saldırı ve canlı bomba eylemi gerçekleştirileceği istihbaratı alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesi, 16 Ekim 2016 tarihinde saat 12.32 sıralarında Şahinbey ilçesi Güneykent Mahallesi'nde bulunan bir adrese operasyon düzenlenmiştir. Yapılan operasyonda, bir örgüt mensubunun kendisini patlatması sonucu 3 özel harekat polisi şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 5 özel harekat polisi ve 4 Suriye uyruklu sivil yaralanmış, bir terörist de sağ olarak ele geçirilmiştir. Devam eden gelişmelerde, hakkında canlı bomba eylemi gerçekleştirebileceği yönünde istihbarat bulunan ve 'Terörden arananlar turuncu listesinde' yer alan 1986 Gaziantep doğumlu Mehmet Kadir Cebael'in bulunduğu değerlendirilen adrese yönelik yapılan operasyonda, şahıs daire girişine tuzaklamış olduğu bomba düzeneğini patlatmış, daha sonra çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilmiştir. Şahsın ikamette bulunan ve 'Terör Nitelikli Kayıp Şahıs' olarak aranan eşi Fadile Cebael sağ olarak yakalanmış, olayla ilgisi tespit edilen bir kişi de gözaltına alınmış olup, çalışmalar devam etmektedir."

        Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin huzur ve güvenliği için, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelenin kararlı şekilde sürdürüleceği belirtilerek, şehitler Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı temennisinde bulunuldu. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ