Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da silahlı saldırıya uğrayan Bülent Tezcan'ı ziyaret etti

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da silahlı saldırıya uğrayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı, hastanede ziyaret etti. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Bizdeki izlenim Bülent Bey'e karşı planlı saldırının önceden hazırlığıdır. Önceden yer ayırtıyorlar, geliyorlar, Bülent Bey'in hemen arkasında oturmak istiyorlar, yer ayırtıyorlar. Bu planlı saldırının arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması çok önemlidir" dedi.

        Kılıçdaroğlu basına kapalı gerçekleştirdiği ziyareti yaklaşık yarım saat sürdü. Kılıçdaroğlu, daha sonra aynı katta bulunun hastaları da ziyaret etti, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ile Başsavcı Hakan Arslan'dan saldırı hakkında bilgi aldı.

        Bu arada saldırgan Alpaslan Kargın'da Kuşadası'nda olayda kullandığı tabancayla yakalandı. Kargın'ın sorusunun emniyet müdürlüğünde sürdürüldüğü, olayın planlı olup olmadığının araştırıldığı açıklandı. Ancak sanık Alpaslan Kargın'ın, yakalandıktan sonra olayın planlı olmadığını alkollü olduğu için böyle bir saldırı yaptığını söyledi. Alpaslan Kargın, ayrıca saldırısı sonrasında Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği sırada basın mensuplarının "Saldırıyı neden yaptınız" sorusuna, "Bu kelepçeler devletimin bana verdiği şeref madalyasıdır. O kurşunda onun şerefsizlik madalyasıdır" diyerek yanıt verdi. Saldırganın, yaralama suçundan sabıkası olduğu ifade edildi.

        Partililer, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretine eşlik etti

        KEMAL KILIÇDAROĞLU, PROGRAMINI DEĞİŞTİRİP AYDIN'A GELDİ

        Saldırı haberini aldıktan sonra bugünkü programını değiştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na geldi. Buradan da karayoluyla Aydın'a geçti.

        Yanında partisinin yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 4'üncü katında tedavisi süren Bülent Tezcan'ı ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Basına kapalı gerçekleşen ziyareti yaklaşık yarım saat süren Kılıçdaroğlu, aynı kattaki odalarda tedavileri süren vatandaşları da ziyaret etti.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hastaneden ayrılıp Hükümet Konağı'nda Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak ile Adliye binasında da Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan'ı makamında saldırı hakkında bilgi aldı.

        Kılıçdaroğlu'nun daha sonra da Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde, saldırıya dair değerlendirmelerde bulunacağı açıklandı. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretin sırasında hem yollarda hem de gittiği yerlerde polisin yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti. (DHA)

        Kılıçdaroğlu'nun ziyaretin sırasında hem yollarda hem de gittiği yerlerde polisin yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

        KILIÇDAROĞLU: BÖYLE BİR İNSAN ÜLKÜCÜ OLAMAZ

        Kılıçdaroğlu ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, saldırının önceden hazırlandığını ve planlı olduğunu vurgulayarak, "Saldırganın hemen yakalanmasından dolayı emniyet güçlerimize, valiliğimize teşekkür ediyorum. Bizdeki izlenim Bülent Bey'e karşı planlı saldırının önceden hazırlığıdır. Önceden yer ayırtıyorlar, geliyorlar, Bülent Bey'in hemen arkasında oturmak istiyorlar, yer ayırtıyorlar. Bu planlı saldırının arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılması çok önemlidir. CHP'ye karşı planlı saldırı yapılması bizi üzüyor. Bir şehit cenazesinde önümüze kurşun atılmıştır. Bu olay, o olayın farklı versiyonudur. Ne yaparlarsa yapsınlar bildiğimiz, doğru yoldan şaşmayacağız. Onların beklentilerini boşa çıkarmak görevimizdir. Bu ülkeyi seviyoruz, barış içinde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu tür provokasyonlar ülkenin karışması için yapılan provokasyonlardır. Bunlara izin verilmemesi gerekir" dedi.

        • "Böyle bir insan ülkücü olamaz."
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ