Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Gazi Mahallesi'nde çatışma

        Sultangazi'de, 'dur' ihtarına uymayan iki şüpheli polisle çatışmaya girdi. Çıkan çatışmada kaçan araçtaki sürücü başından vurularak ağır yaralandı. Diğer şüpheli ise araçtan inerek kaçtı.

        Olay, saat 12:30 sıralarında, Gazi Mahallesi 1425 Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şüphelendikleri bir aracı durdurmak istedi. Ancak araç sürücüsü polisin 'dur' ihtarına uymadı. Bunun üzerine polisle şüpheliler arasında kovalamaca başladı. Kovalanan aracın içerisindeki şüpheliler, polise ateş açtı. Polis de şüphelilere ateşle karşılık verdi. Aracın sürücüsü polisin açtığı ateş sonucu başından vurularak ağır şekilde yaralandı ve direksiyon hakimiyetini kaybederek bir binanın duvarına çarptı. Aracın içerisinde bulunan diğer kişi ise yaya olarak olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralanan şüpheliyi ambulansla hastaneye kaldırdı.

        ÖZEL HAREKAT TİMLERİ ÖNLEM ALDI

        Olay yeri çevresinde geniş çaplı önlem alan polis, sokak üzerinde ve şüpheli araçta inceleme yaptı. Özel harekat timleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Polis, kaçan kişinin de kimliğini tespit etti. İki şüphelinin de çok sayıda suç kaydı olduğu belirtildi. Yapılan incelemenin ardından şüphelilerin bindiği araç çekiciyle otoparka kaldırıldı. Görgü tanıkları, polisle şüpheliler arasında kovalamaca yaşandığını ve sokak başında silah sesleri duyduklarını anlattı.

        EMNİYETTEN AÇIKLAMA GELDİ

        İstanbul Sultangazi'de polisle girdiği çatışmada ölen şahsın 25 suçtan aramasını bulunduğu ve hakkında 9 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezasını olduğunu belirtildi. Çatışma anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğünden Sultangazi Gazi Mahallesi'nde yaşanan çatışmaya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Gazi Mahallesi Cebeci Caddesi üzerinde hakkında yakalama kararı olan H.G. isimli şahsın bulunduğu araçta yakalanmak istediği sırada görevli polis memurları ile şahıslar arasında çatışma çıktığı belirtilen açıklamada, "Çıkan çatışma neticesinde şüpheli araç Gazi Mahallesi 1425/1 sokak üzerinde bulunan bir binaya çarparak durmuştur. Araç içerieisne bulunan H.G.ağır yaralı şekilde kaldırıldığı hastanede vefat etmiş, Ö.K. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

        Şüpheli H.G.'nin 25 ayrı suçtan hakkında yakalama kararı ve 9 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu kaydedilen açıklamada, gözaltına alınan Ö.K. isimli şahsın ise 23 suçtan arama kaydının bulunduğu aktarıldı.

        Öte yandan, polis ile şüpheli şahıs arasında yaşanan silahlı çatışma anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde polis ekiplerinin şüpheli şahısların bulunduğu aracı durdurmaya çalıştıkları görülüyor. Bu sırada araçla kaçmaya çalışan şahısları polisin kovalama anı ve yaşanan çatışma kamera görüntülerine yansıdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ