Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç "İkindi namazı" saat kaçta? İkindi namazı nasıl kılınır?

        İkindi namazı, öğle vakti ile akşam vakti arasında, toplam 8 rekattan oluşan ve 4 rekatı farz, 4 rekatı sünnet olarak kılınan namazdır. Peki ikindi namazı saat kaçta? İkindi namazı nasıl kılınır?

        17 ŞUBAT 2017 İKİNDİ NAMAZI SAAT KAÇTA?

        17 Şubat 2017 ikindi ezanı İstanbul için saat 16:19'de, Ankara için 16:05'te, Bursa için 16:20'de, Edirne için 16:28'de, Erzurum için 15:32'de ve Trabzon için 15:36'de okunmaktadır.

        TÜM İLLERİN NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN
        REKLAM

        İKİNDİ NAMAZI NASIL KILINIR?

        İlk olarak "Niyet ettim Allah rızası için bu günkü ikindi namazının dört rekat ilk sünnetini kılmaya" denilerek niyet edilir. İki elin avucu açık olarak baş parmakların kulak yumuşağına değeceği şekilde eller kaldırılır ve "Allah'u Ekber" denilrek tekbir getirilir. Sübhaneke duası okunur. "Euzubillahimineşşeytanirracim – Bismillahir rahmanir rahim" denilerek Euzü Besmele çekilir ve Fatiha Suresi okunur. Ardından Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet ) okunur. "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir. Eğilirken "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. Rükü'dan doğrulurken "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir. "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir. Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve doğrularak oturulur, sonra tekrar. "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir. Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve İkinci rekat için ayağa kalkılır.

        İkindi Namazı Sünnetinin 2. Rekatı

        "Bismillahir rahmanir rahim" denilerek Besmele çekilir ve Fatiha Suresi okunur. Zamm-ı sure (Kuran-ı Kerim'den en az üç ayet ) okunur. "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilirken "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. Rükü'dan doğrulurken "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir. "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir. Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve doğrularak oturulur, sonra tekrar. "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir. Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve oturulur. Ettehıyyatü duası, Salli ve Barik duaları okunur. Daha sonra "Allah'u Ekber" denir ve üçüncü rekat için ayağa kalkılır.

        İkindi Namazı Sünnetinin 3. Rekatı

        Sübhaneke okunur ve ardından "Bismillahir rahmanir rahim" denilerek Besmele çekilir. Fatiha Suresi ve Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet ) okunur. "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir. Eğilirken "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. Rükü'dan doğrulurken "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir. "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir. Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve doğrularak oturulur, sonra tekrar "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir. Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve dördüncü rekat için ayağa kalkılır.

        İkindi Namazı Sünneti 4. Rekatı

        "Bismillahir rahmanir rahim" denilerek Besmele çekilir. Fatiha Suresi ve Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet ) okunur. "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir. Eğilirken "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. Rükü'dan doğrulurken "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir. "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir: Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve doğrularak oturulur, sonra tekrar "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir. Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve oturulur. Ettehıyyatü, Salli ve Barik duaları ve Rabbena atina ve Rabbenağfirli duaları okunur. Selam verilir. Önce sağa sonra ise sola selam vermek sureti ile selam verilir. Selam şöyle verilir. "Es Selamu Aleykum Ve Rahmetullah" denir.

        REKLAM

        İkindi Namazının Farzı 4 Rekattır ve kılınışı şöyledir

        İkindi Namazı Farzının 1. Rekatı

        Kamet getirilir. "Niyet ettim Allah rızası için bu günkü ikindi namazının dört rekat Farzını kılmaya" denilerek niyet edilir. İki elin avucu açık olarak baş parmakların kulak yumuşağına değeceği şekilde eller kaldırılır ve "Allah'u Ekber" denilerek tekbir getirilir. Sübhaneke okunur.

        "Euzubillahimineşşeytanirracim – Bismillahir rahmanir rahim" denilerek Euzü Besmele çekilir. Fatiha Suresi ve Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet ) okunur. "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir. Eğilirken "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. Rükü'dan doğrulurken "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir. "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir. Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve doğrularak oturulur, sonra tekrar. "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir. Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve ikinci rekat için ayağa kalkılır.

        İkindi Namazı Farzının 2. Rekatı

        "Bismillahir rahmanir rahim" denilerek Besmele çekilir. Ardından Fatiha Suresi ve Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet ) okunur. "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir. Eğilirken "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. Rükü'dan doğrulurken "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir. "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir. Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve doğrularak oturulur, sonra tekrar "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir. Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve oturulur. Ettehıyyatü okunur. "Allah'u Ekber" denir ve üçüncü rekat için ayağa kalkılır.

        İkindi Namazı Farzının 3. Rekatı

        "Bismillahir rahmanir rahim" denilerek Besmele çekilir. Fatiha Suresi okunur. "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir. Eğilirken "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. Rükü'dan doğrulurken "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir. "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir. Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve doğrularak oturulur, sonra tekrar "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir. Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve dördüncü rekat için ayağa kalkılır.

        İkindi Namazı Farzının 4. Rekatı

        "Bismillahir rahmanir rahim" denilerek besmele çekilir. Fatiha Suresi okunur. "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir. Eğilirken "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir. Rükü'dan doğrularak "Semi Allahulimen Hamide – Rabbena lekel Hamd" denir. "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir. Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve doğrularak oturulur, sonra tekrar "Allah'u Ekber" denir ve secdeye gidilir. Secdede üç kere "Subhane Rabbiyel Ala" denir. "Allah'u Ekber" denir ve oturulur. Sırasıyla Ettehıyyatü, Salli ve Barik duaları ve Rabbena atina ve Rabbenağfirli duaları okunur. Selam verilir. Önce sağa sonra ise sola selam vermek sureti ile selam verilir. Selam şöyle verilir. "Es Selamu Aleykum Ve Rahmetullah" denir. "Allahümme entesselamü ve minkes selam tebarekte yazel celali vel ikram" … dendikten sonra, tesbihat ve dua ile İkindi Namazı sonlandırılır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ