Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü"nde 2. gün

        CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'da Güvenpark'tan başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün ikinci günü 08.10 itibariyle başladı. Adalet Yürüyüşü'nün 2. etabında Kılıçdaroğlu, yaklaşık olarak 22 kilometre yol yürüyecek. Kılıçdaroğlu'nun bugünkü yürüyüşündeMAZLUMDER eski başkanı ve AK Parti eski Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal ile Merve Kavakçı'nın eşi, KHK'larla ihraç edilen Prof. Dr. Cihangir İslam da yer aldı.

        Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünden...

        20:00CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün 2. günü tamamlandı.

        Bugün Ankara Hipodrom Meydanı'nda sabah 08.00'de başlayan yürüyüşün 2. gününde 20 kilometre yol katedildi. 4 kez mola veren veren Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Kahramankazan İlçesi girişinde kurulan kamp alanına ulaştı ve yürüyüşün 2. günü tamamlandı.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi için tahsis edilen karavana geçerek dinlenmeye başladı. Kamp alanında partililer için iftar yemeği düzenlendi.

        'Adalet Yürüyüşü' yarın sabah 08.00'de tekrar başlayacak ve Kızılcahamam ilçesine kadar devam edecek.

        17:15 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yürüyüşüne ilişkin açıklamalarda bulundu.

        15:40 Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: "Demokrasi varsa adalet vardır. İkisinin olmadığı yerde zulüm vardır, devlet yoktur. Yargı bağımsızlığından söz ediyorlar. Yargıya talimatı ben vermiyorum, onlar veriyor. "İddianameleri getirin Adalet Bakanlığı gözden geçirecek ondan sonra işleme koyacaksınız" deniyor. Biz her yerde her ortamda, adaleti, demokrasiyi sonuna kadar savunacağız. Provokasyon, kışkırtıcılık yapıyorlar. Bizim üzerimize birilerinin saldırması için altyapı oluşturmaya çalışıyorlar. Provokasyonlara sakın gelmeyin. Bizim yolumuz adalet yoludur. Burada 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi anıyorum."

        15:00 Kılıçdaroğlu önlücüğündeki kortej, Kahramankaza istikametinde ilerlemeye devam ediyor.

        Harita

        14:10 Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü için "Vazgeçmeli" çağrısında bulunarak, CHP'nin dokunulmazlıkların kaldırılması yönünde oy vermesini hatırlattı.

        12:40 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü"ne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bozdağ, "Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları endişe verici. Türk yargısı hiçbir suretle baskı altına alınamaz" dedi.

        12:00 CHP lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 2. molayı verdi. 10-15 dakikalık molanın ardından yürüyüş yeniden başladı. Şu ana kadar Susuz mevkisi geçildi.

        11:00 Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü devam ediyor... Dün 21 kilometre yol yüründü, bugün 22 kilometre hedefleniyor. Şu saate kadar yaklaşık olarak 14 kilometre yüründüğü belirtiliyor.

        10:30 "Adalet Yürüyüşü"nde Ankara ili sınırları geçildi.

        09:50 CHP lideri Kılıçdaroğlu, yaklaşık 1.5 saatlik yürüyüşün ardından Saray ilçesi yakınlarında bir mola verdi.

        08:10 Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına protesto yürüyüşünün 2. günü başladı.

        MAÇKA PARKI'NDA "ADALET NÖBETİ" 2. GÜNÜNDE

        Maçka Parkı'nda CHP'lilerin başlattığı “Adalet Nöbeti" ikinci gününde. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı “Adalet Yürüyüşü" ile birlikte İstanbul'da partililer, Maçka Parkı'nda dün demokrasi nöbetine başladı. Nöbetin ikinci gününde CHP Beşiktaş, Üsküdar ve Sultangazi ilçe örgütlerinden temsilciler sabahın erken saatlerinde parka gelerek nöbete başladı. Çevrede polisin de güvenlik önlemi aldığı görüldü. Nöbet sürecince her gün Maçka Parkı'nda söyleşiler, konserler ve tiyatro ile film gösterimleri, yeryüzü sofraları kurularak iftar yapılacak.

        CHP'Lİ TANAL, YÜRÜYÜŞÜN ROTASINI VE DURAKLARINI GÖSTEREN HARİTAYI PAYLAŞTI

        CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Twitter hesabından yürüyüşün rotası ve duraklarına dair bir harita görselini paylaştı. Tanal ayrıca, mola sırasında bir fotoğrafını da takipçileri ile paylaştı.

        "YORULMADIK DERSEK DOĞRU OLMAZ"

        Kılıçdaroğlu'nun beraberinde bazı milletvekilleri ve partililer de yürüyüşe devam ediyor. Kılıçdaroğlu, 2. gün yürüyüşüyle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Yorulmadık dersek doğru olmaz. Bugün 22 kilometre yürüyeceğiz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ