Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mardin Nusaybin' de bir eve düzenlenen baskında çatışma çıktı. Mardin Valisi Turhan Ayvaz, çatışmada üst düzey 1 PKK'lının öldürüldüğünü söyledi...

        Mardin Nusaybin' de bir eve düzenlenen baskında çatışma çıktı. Mardin Valisi Turhan Ayvaz, çatışmada üst düzey 1 PKK'lının öldürüldüğünü söyledi...

        MARDİN'in Nusaybin İlçesi Selahaddini Eyyubi Mahallesi'nde ihbar üzerine bir eve düzenlenen baskında çatışma çıktı. Mardin Valisi Turhan Ayvaz, yaklaşık 20 dakika süren çatışmada üst düzey bir PKK'lının öldürüldüğünü söyledi. Çatışma bölgesine kimse yaklaştırılmazken, bir grup gösterici polise taşla saldırdı. Polis, göstericileri gaz bombası kullanarak dağıttı.

        Nusaybin Selehaddini Eyyubi Mahallesi Sakarya Caddesi'nde bulunan ve PKK'lıların bulunduğu ileri sürülen 3 katlı bir eve bugün saat 14.00 sıralarında terörle mücadele şubesi ekipleri ve özel harekat timleri tarafından baskın düzenlendi. Baskın sırasında çatışma çıkarken, çatışmada el bombaları ile uzun namlulu silahların kullanıldığı belirtildi. Polis bölgeye kimseyi yaklaştırmazken, çevrede toplanan bir grup gösterici polisle çatıştı. Polis, taşlarla saldıran göstericileri gaz bombası kullanarak dağıttı. Yaklaşık yarım saat süren çatışmadan sonra silah sesleri kesildi.

        Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Nusaybin'de bir ihbar üzerine terör örgütü mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda çatışma çıktığını, yaklaşık 20 dakika süren çatışma sonucu üst düzey bir PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı.

        KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

        terör örgütü PKK'nın Bakok bölgesi sorumlusu M. Şirin Cebe olduğu belirlendi. Nusaybin ilçesinde eylem hazırlığında olduğu bildirilen teröristin birçok eyleme katıldığı ileri sürüldü.

        Mardin Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan istihbarat çalışmalarında PKK/KCK terör örgütü mensubu, sorumlu düzeyde faaliyet gösteren örgüt mensubunun, Nusaybin ilçesine, güvenlik güçlerine yönelik eylem yapmak üzere geldiği yönünde bilgi alınması üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nce ortaklaşa yürütülen operasyonda, PKK'lı teröristin Nusaybin ilçesinde kaldığı yer olarak tespit edilen eve operasyon düzenledi. Teslim olması yönünde yapılan ikazlara rağmen teröristin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yarım saat süren çatışma sonunda Bakok bölge sorumlusu olduğu tespit edilen M. Şirin Cebe ölü olarak ele geçirildi.

        Ölü ele geçirilen örgüt yöneticisinin üzerinde, 1 adet Kalaşnikof marka silah,1 adet patlamamış el bombası ve bomba düzeneği bulundu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ