Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'den istifa eden Adıyaman Bağımsız Milletvekili Salih Fırat, AK Parti'ye katıldı.

        CHP'den istifa eden Adıyaman Bağımsız Milletvekili Salih Fırat, AK Parti'ye katıldı. Fırat'ın rozetini ise Başbakan Erdoğan taktı.

        AK Parti Grup Toplantısı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması öncesinde CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat kürsüye davet edildi. Başbakan Erdoğan, Fırat'a AK Parti rozetini takarken, Fırat ise kısa bir konuşma yaptı. Salih Fırat şunları söyledi:

        "Bana burada konuşma fırsatı veren Sayın Başbakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. AK Parti'ye katılma kararı verirken çok düşündüm. Bir takım ağır eleştiriler olacağını biliyordum ama ben halkla aynı frekansta siyaset yapmanın daha doğru olacağına inandığım için buradayım. Gördüğüm ve inandığım bir şey var ki o da doğru işler yapmanın yolu doğru siyasi tercihler yapmaktan geçer. Eğer bu doğrulardan vazgeçerseniz, barışa ve kardeşliğe hizmet edemezsiniz."

        "BALDIRAN ZEHİRİNİ PAYLAŞMAYA GELDİM"

        Salih Fırat, AK Parti'nin Türkiye'yi demokratik bir ülke haline getirdiğini söyleyerek, "Türkiye gündemi belirlenen bir ülke halinden çıkmış, gündemi belirleyen bir ülke haline gelmiştir" dedi. Başbakan Erdoğan'ın terör sorunun çözülmesi için daha önce söylediği "Baldıran zehiri içmeye hazırım" şeklindeki sözlerini hatırlatan Fırat, "AK Parti üyeleri büyük cesaret ve samimiyet örneği göstererek ellerini hatta gövdelerini taşın altına koymuştur. Ben de bu sürece katkı vermek için gövdemi taşın altına koymaya, baldıran zehrini paylaşmaya geldim" diye konuştu. Fırat son olarak ise, bundan sonra da AK Parti'ye katılımlar olacağını da söyledi.

        FIRAT ELEŞTİRİLERE BÖYLE YANIT VERDİ

        Adıyaman Bağımsız Milletvekili Salih Fırat, eski partisi CHP'deki yönetici ve milletvekillerinin kendisine yönelik eleştirilerini doğal karşıladığını, ancak kişilik haklarına hakaret yapılması durumunda hukuk yollarına başvuracağını söyledi.

        Fırat, muhabirin ''AK Parti'ye geçmenizden dolayı CHP'li milletvekillerinden yoğun eleştiri aldınız. Sizin Adıyamanlı seçmenlere ihanet ettiğinizi iddia ediyorlar. Ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine şunları kaydetti:

        ''Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Ben tam tersine Adıyaman halkının haklarını savunduğumu düşünüyorum. O tür eleştiriler olabilir, yapılabilir. CHP'deki yöneticiler ve milletvekillerinin bana iyi oldu diyecek halleri yok. Eleştireceklerdir mutlaka. Kişilik haklarımı gasp etmediği sürece her türlü eleştiriyi olgunlukla karşılarım ama kişilik haklarıma hakaret yönünde bir eleştiri olursa, onun da hukuki cevabını veririm.''

        ''Mahkemeye mi verir misiniz?''sorusu üzerine da Fırat, ''Gerekirse hukuk yollarına başvururum, o dille o sözle cevap vermektense, hukuki yönden hakkımı ararım. Ben doğru yaptığıma inanıyorum, doğru yaptığıma inanmasam burada olmazdım'' dedi. Salih Fırat, bugünkü grup toplantısında AK Parti'ye geçeceğini açıklamıştı.

        CHP'DE FIRAT'IN YERİNE DÜZGÜN SEÇİLDİ

        Cumhuriyet Halk Partis'nin (CHP) basına kapalı gerçekleşen grup toplantısında Salih Fırat'ın istifasıyla boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine Tokat Milletvekili Orhan Düzgün seçildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ