Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Melih Gökçek Ankara'ya boğaz yapacağız dedi, Melih Gökçek çılgın proje, Melih Gökçek Ankara projelerini açıkladı, Melih Gökçek 18 proje

        AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerel seçim çalışmalarını başlattı. Gökçek, tanıtım toplantısında konuşarak, Ankaralılar için 18 projeyi açıkladı.

        İşte o konuşmadan satır başları;

        Bugün size 18 tane projemizi açıklayacağım.

        1) Avrupa'nın tema parkı Anka Park Ankara'nın turizmi için en büyük yatırım olacak.

        2) Ankara Boğazı projesi; 11 km'lik dev kanal etrafında dizilecek villalar, yaşam alanları.... Kanal uzunluğu 43 km'ye kadar uzanacak

        3)Havaalanı, metro projesi

        4) Teleferik otobüs projesi; otobüs gibi yoğun yolcu alabiliyor. Kızılay Dikmen, Mamak gibi bölgelerde yap işlet devret yöntemiyle yapılacak. Toplam 23 kilometre olacak.

        5) Beni en çok heyecanlandıran projelerden biri; Kuzey Ankara'yı biliyorsunuz, biz oraya Kuzey Yıldızı diyoruz. Kuzey Yıldızı'na en büyük camiini ve kültürel merkezini yerleştiriyoruz

        6)2014 yılı içerisinde fuar alanı açacağız.

        7)Müze projesi; bu projenin adı inanç ve tarih projesi...

        8) Termal su projesi; Ankara Büyükşehir Belediyesi termal suların kullanılması için tüm altyapıları ücretsiz sağlayarak termal turizme katkı sağlayacaktır.

        9) Çok amaçlı kongre merkezi

        10) 333 Ankara projesi; 333 metre yüksekliğinde Avrupa'nın en yüksek binası ve simgesi olacaktır. Binada otel ve işyeri olacaktır...

        11) Kalkınca projesi; tarım ve hayvancılıkta bir ilke imza atmaya karar verdik. Ankara'ya yeni katılan ilçelerde tarım ve hayvancılık geliştirilecek.

        12) Eryaman stadı; 43 bin kişilik bir stat yapılacak

        13) Hacı Bayram-ı Veli Camii'sinde yenileme projesi...

        14) Aile yaşam merkezlerinin çoğaltılması projesi

        15) Gölbaşı oto galerileri projesi;Her türlü aracın satıldığı oto galerileri inşa edilecek. Arazi kamulaştırılması bitti. Yapımı en kısa sürede bitirilip, Ankara içindeki oto galerileri buraya taşınacak.

        16)Rekreasyon projesi; Dünyada en iddialı olduğumuz rekreasyon alanı yapacağız 8 tane var İki tanenin yapımı devam ediyor 1 tane daha ekleyeceğiz. Çubuk bir barajının etrafı piknik alanları olacak.

        17) Çam koru rekreasyon projesi; Yaz-kış bütün vatandaşlarımıza hizmet verecek rekreasyon alanı olacak

        18) Yeni Mamak projesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yeniden düzenlenecek. Gecekondu yıkımları devam ediyor. Mamak'ın makus talihini yeneceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ