Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Başkan Kadir Topbaş, Kadıköylülere seslendi

        Sancaktepe'de yapılan yatırım ve hizmetlerin tanıtımı ve toplu açılış töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla yapıldı. Topbaş, yaptığı konuşmada "Kadıköy halkı lütfen gelsin ve Sancaktepe'yi dolaşsın. Bir tur atsın. Kadıköy'de bu kadar yıldan beri hangi hizmeti aldınız.

        Ana anterleri Büyükşehir yapıyor" dedi.

        Başkan Topbaş, Sancaktepe'de açılışı yapılacak İETT Garajı'nı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İSMEK Merkezi ile 26 bin metrekarelik Osmangazi Parkı'nı ve spor tesislerini gezdi.

        Törende konuşan Topbaş, Sancaktepe Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Yenidoğan Kültür Merkezi, Orhangazi İETT Garajı, Orhangazi Parkı ile Sancaktepe İSMEK Kurs Merkezi'nin ilçeye ve İstanbul'a hayırlı olmasını dilediğini belirtti. Topbaş, İSMEK binasının içinde Engelli Merkezi, Aile Danışma ve Eğitim Merkezi ile Mesleki Beceri Kazandırma Merkezini de barındırdığına dikkati çekti.

        Küçükçekmece'deki bir işitme engelli merkezinde çocukların ve ailelerinin yaşadığı sıkıntıyı aktaran Topbaş, şöyle konuştu:

        "İstanbul'un ilçelerinin belirli noktalarına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile birlikte 'İşitme engelli çocuklar için eğitimi ve rehabilitasyon merkezi kuralım' dedik ve projelerine başladık. Madem böyle bir beklenti var, çözmemiz gerekiyor. Yine projesini yaptırdığımız tüm ilçelerde belediyeler yer gösterirse kreşler yapacağız. İhtiyaç bu, çalışan insanlar var. Şöyle 40-50 bin çocuğa hitap edebilecek çocuğa kreş yapabilmeyi gönlümden geçiriyorum. Dışarıda oyun parkları olan, ailelerin bir kenarda oturabileceği modern kreşler yapacağız."

        İstanbul'da engelliler merkezini ve müdürlüğünü ilk defa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde kurulduğunu hatırlatan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Biz de bunu hamdolsun 26'ya çıkarttık. Sayılarını daha da arttırıyoruz. Eğitim verecek beceri geliştirecek bu merkezlere ihtiyaç var. Bunların sayısını daha da arttıracağız. Yine İstanbul'da ücretsiz hizmet veren 22 tane kadın ve aile sağlığı merkezi yaptık. 1 milyon 850 bin kişi muayene oldu ve 8 bin 500 bayana erken kanser tanısı yapıldı. Görüntüleme merkezlerimiz bile var. Sağlık alanında anlatmaya zaman bulamadığımız böyle çok hizmetimiz var."

        ÜSKÜDAR-ÜMRANİYE-ÇEKMEKÖY-SANCAKTEPE METROSU

        İstanbul'da bir model ortaya koyduklarını ve bütün Türkiye'nin bu modele göre şekillendiğini ifade eden Topbaş, "İnşaatı hızla devam eden Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nun 2015 yılında tamamlanacak. Bu hattı ve Marmaray'ı kullanarak şehrin her tarafına, hatta Ankara'ya hızlı trenle gidebilecek" diye konuştu.

        Topbaş, engellilere uygun, güvenlik kameralı, klimalı, konforlu, akıllı otobüslerle hizmet verdiklerini vurguladı.

        Topbaş, tören alanındaki İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı'ya hitaben, "Otobüslerimizin sayılarını arttıracaksınız. En Yoğun saatlerde bile vatandaşlarımız sıkıntı çekmeden yolculuk yapabilsinler. 3 bin tane mi aldık? 3 bin tane daha alalım, paramız var. Otobüs AŞ şirketimizi daha çok geliştirelim. Halk otobüslerinin tamamını da yenileyerek klimalı, konforlu hale getireceğiz" şeklinde konuştu.

        İstanbul'un her noktasında yapılamaz denilen, hayal bile edilemeyen büyük projelere imza attıklarını, bu yıl dahil İstanbul'a toplam 68,5 milyar liralık yatırım yapmış olacaklarını anlatan Topbaş, "Dev eserler ortaya çıkarmak için karıncalar gibi çalışıyoruz. Bugün çok farklı bir Sancaktepe var, yarın çok daha farklı olacak. Biz Sancaktepe'ye daha birçok hizmetler yapacağız. Ancak bu seçimde Sancaktepe'de oy patlaması bekliyoruz. Bakın, İstanbul'a 26 tane spor kompleksi yaptık ve yıllık 7 milyon kişi tesislerimizden istifade ediyor. Kapalı spor salonlarımız, buz pateni tesisimiz, yüzme havuzlarımız, statlarımız, 148 okulun bahçesine yaptığımız kapalı spor salonlarımız var. 62 okulun bahçesine de şimdi yapmaya başladık" şeklinde konuştu.

        "DURAĞAN HALE GELMİŞ KADIKÖY"

        Sancaktepe'de bir oy patlaması istediklerini ifade eden Topbaş, Kadıköylüler'in Sancaktepe'de yapılan yatırım ve gelişmeleri görmelerini istediğini dile getirdi.

        Topbaş, şunları ifade etti:

        "Kadıköy halkı lütfen gelsin ve Sancaktepe'yi dolaşsın. Bir tur atsın. Kadıköy'de bu kadar yıldan beri hangi hizmeti aldınız. Ana anterleri Büyükşehir yapıyor. Bakın burada 7 tane kültür merkezi var. Ayrıca 3 tane yüzme havuzu ve 3 tane kapalı spor salonu var. Kadıköy'de kaç tane kültür merkezi ve spor salonu var? Şunu söyleyeyim biz bütün belediyelere aynı hizmetleri veriyoruz. Onlar belediyeciliğin kolayını bulmuşlar. Durağan hale gelmiş Kadıköy. Sancaktepe yeni kurulan bir ilçe. Kadıköylüler'i de özellikle davet ediyorum. Gelsinler Ataşehirliler'i de davet ediyorum."

        Törende Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İBB Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da yer aldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ