Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç yehova şahitleri, yehova'nın şahitleri, yehova ne demek, yehova şahidi nedir, yehova şahitleri kimdir, köprüden çıplak atlayan, Burcu Namlı, Işıl Cinmen
        1

        Burcu Namlı, 35 yaşındaydı. Kafasını kazıttı, kıyafetlerini çıkardı ve Boğaziçi Köprüsü’nden çırılçıplak atlayarak intihar etti. Kuzeni Ilgız Deniz Akseloğlu, “Dünyaya geldiği gibi, yalın bir şekilde ayrılmayı seçti” dedi. Muhtemelen öyle… Namlı’nın ve annesinin Yehova Şahitleri üyesi olduğu iddia edildi.

        2

        Annesi Emine Namlı, 10 yıldır Yehova Şahidi olan 57 yaşında bir emekli yuva öğretmeni. Burcu, iki yıl boyunca annesi gibi Yehova Şahidi olmuş ancak sonra kendi isteğiyle ayrılmış. 3.5 yıl önce erkek arkadaşı motosikletiyle trafik kazasında hayatını kaybedince bu travmayı atlatamamış ve ona bipolar teşhisi koyulmuş.

        3

        Annesi, “Burcu’yu tarikat mı öldürdü?” haberlerinin acısını ikiye katladığını söyledi. Haklı, çünkü insanlar hemen bilmediklerini öcüleştirip, suçlamaya başlıyor. Türkiye'de yaklaşık 2 bin 300, dünyada ise 7.5 milyon Yehova Şahidi var. İnançları hakkında daha fazla bilgi edinmeliyiz çünkü saygı duymak bilgi gerektirir.