Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Halk pazarları bir günlük açıldı
        1

        İstanbul'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri uyarınca İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında, pazar yeri esnafı tezgahlarını açtı. İçişleri Bakanlığı genelgesiyle "tam kapanma" döneminde 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatlerinde sadece yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin açılmasına izin verilmesinin ardından, esnaf sabah tezgah kuracakları alanlara geldi.

        2

        AVCILAR

        Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, Merkez Mahallesi'ndeki semt pazarına gelerek ekiplerle denetlemelere katıldı. Gazetecilere açıklama yapan İnan, ilçedeki 13 pazarda denetimlerin sıkı bir şekilde yapılacağını söyledi. Kaymakam İnan, pazardaki esnafı da ziyaret ederek hayırlı işler diledi.

        3

        MALTEPE

        Maltepe'de de Bağlarbaşı Pazarı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında açıldı. Pazar yeri girişlerine dezenfektanlar yerleştirilirken, her tezgah arasında üçer metre boşluk konulduğu görüldü. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği pazar yerinde kolluk güçleri ve zabıta ekipleri, maske ve mesafe kuralları konusunda sık sık uyarılarda bulundu.

        4

        Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı da pazar yerini ziyaret ederek, esnafa uyarılarda bulundu. Kolluk kuvvetlerinden yoğunluk olduğunda vatandaşları "tatlı dille" uyarmalarını isteyen Dallı, "Kolluk kuvvetlerimiz maske mesafe kuralı konusunda vatandaşlarımıza uyarıda bulunacaklar. Sıkıntı olmadan bu süreci atlatacağız." dedi.

        5

        BEYKOZ

        Beykoz'da ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar market, manav, kuruyemişçi, fırın ve balık tezgahlarında kısmen kalabalığa neden oldu. Kavacık'ta kurulan semt pazarının yoğun olduğu gözlenirken zabıta ekiplerince pazar girişinde ateş ölçümü yapıldı, maskesi olmayanlar pazara alınmadı.

        6

        EYÜPSULTAN

        Eyüpsultan'da kurulan semt pazarı Kaymakam İhsan Kara'nın da katılımıyla denetlendi.

        7

        ANKARA

        Başkentte de sabah erken saatlerden itibaren pazar yerlerinde hareketlilik başladı. Ankara'daki pazarcı esnafı, valilik ve kaymakamlıklarca belirlenen alanlarda tezgahlarını kurdu. Pazara ilgi yoğun olurken pazar yerine gelenler polis ve zabıta ekiplerince kontrol noktalarında ateş ölçümünün ardından pazara alındı. Ekipler, esnaf ve vatandaşların sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması konusunda uyarılarda bulundu. Denetimler gün boyu sürdü.

        8

        İZMİR

        İzmir'de açılan pazar yerlerinde belediye ekipleri tarafından kontroller sürerken, girişte zabıta ekipleri vatandaşların HES kodlarını kontrol etti. Ateşleri ölçülerek pazar yerine alınan vatandaşlar, girişte uzun kuyruklar oluşturdu. Ekipler pazarın kurulduğu alanda sosyal mesafe ve maske konusunda denetimlerini sürdürdü. Bazen sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği de gözlendi. Belediye ekipleri, sıklıkla anons yapıp uyarılarda bulundu. Pazar yerlerine kontrollü giriş- çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyerle kapatıldı. Tezgahlar arasında en az 3 metre olacak şekilde mesafe bırakıldı. Vatandaşlar günler sonra yaş meyve ve sebze alışverişi yapabildikleri için pazarcı esnafı ise satış yapabildikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

        9

        BURSA