Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Lübnanlı milletvekilleri, Genelkurmay Başkanı Joseph Aoun'u cumhurbaşkanı olarak seçerek iki yılı aşkın süredir devam eden krizi sona erdirdi.

Lübnan parlamentosu iki yılı aşkın süredir bir isim üzerinde uzlaşamayarak yeni cumhurbaşkanını seçemiyordu.

General Joseph Aoun, başta ABD olmak üzere bir dizi bölgesel ve uluslararası ülkenin desteğini aldı.

Lübnan'da Cumhurbaşkanı Mişel Aoun'un görev süresi 31 Ekim 2022'de sona erdikten sonra, parlamentoda düzenlenen 12 oturumda da yeni cumhurbaşkanı seçilememişti.

Lübnan Anayasası'na göre cumhurbaşkanı Maruni Hristiyan, başbakan Sünni ve Meclis Başkanı ise Şiilerden seçiliyor.

Hizbullah'a sert mesaj

Lübnan'ın yeni cumhurbaşkanı Aoun, seçildikten sonraki ilk konuşmasında kritik mesajlar paylaştı.

Lübnan içinde legal bir siyasi parti olan ancak silahlı kanadı da bulunan Şii Hizbullah grubuna mesaj veren yeni cumhurbaşkanı, "Silah taşıma hakkının sadece devlette olması için çalışacağım" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ