Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Instagram Hikayeleri'ne müzik geliyor! Müzikli çıkartmalar eklenebilecek! - Teknoloji Haberleri

        Instagram, kullanıcılarına paylaştıkları hikayelere müzik ekleme şansı verecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Kullanıcılara sunulacak ‘müzikli çıkartmalar’, hikayeler için arka plan müziği olacak.

        Özelliğin ortaya çıkmasını sağlayan kodun içerisinde ayrıca ‘müzik ara’ isimli bir tuş fark edildi. Bu tuşa basıldığında kullanıcılar ‘türler’, ‘modlar’ ve ‘çıkış yapanlar’ gibi seçeneklerin olduğu, müzik keşfedebilecekleri bir sekmeye gidecekler.

        Söz konusu özellik, Instagram’ın çatı şirketi Facebook’un büyük plak şirketleriyle yaptığı lisans anlaşması sayesinde kullanıcılara sunulacak. Facebook, geçtiğimiz mart ayında Warner Music Group ile bir anlaşma yapmış ve kullanıcılarının videolarında ve mesajlarında şarkılar kullanmasını mümkün hale getirmişti. Warner Music, aralarında The Rolling Stones, Coldplay ve Ed Sheeran’ın da bulunduğu birçok yüksek profilli sanatçının haklarını yönetiyor.

        REKLAM

        Instagram’ın bu özelliği devreye sokmadan önce küçük bir kullanıcı topluluğu üzerinde test etmesi gerekiyor. Bu testlerin henüz başlamadığı bilindiğinden, özelliğin en az birkaç ay daha uzakta olduğunu söylemek mümkün.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ