Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kamu işçisi zammı ne zaman alacak, yattı mı? 2023 700 bin Kamu işçisi zamlı maaş ödeme tarihi ile maaş farkı ne zaman ödenecek?
        1

        En düşük kamu işçisi maaşlarının açıklanmasıyla "Kamu işçisi maaş zammı yattı mı, maaş farkları ne zaman yatacak?" soruları yeniden gündeme geldi. Maaşlara yüzde 45 oranında zam yapılırken, kamu işçilerinin alacağı brüt maaş netleşti. İşte 2023 en düşük kamu işçi maaşı ile konuya ilişkin güncel bilgiler...

        2

        TOPLANTI BEŞTEPE'DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ!

        Kamu işçilerine yapılacak zammın açıklandığı toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan yer aldı.

        3

        TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

        Ülkedeki 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nün geçtiğimiz günlerde imzalandı.

        4

        "REFAH PAYI DAHİL YÜZDE 45 ZAM YAPIYORUZ"

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İmzalanacak protokelle kamu işçilerimizin taban ücretleri, diğer özlük ve yan hakları belirlenmektedir. Refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz." dedi.

        5

        EN DÜŞÜK KAMU İŞÇİSİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

        Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti; Böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin TL’ye çıkartıyoruz. Yüzde 4 ile yüzde 6 prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz.

        6

        KAMU İŞÇİSİ ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu iş sözleşmesi kapsamında, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yaptıklarını, böylece en düşük kamu işçisi ücretinin 15 bin liraya çıktığını duyurmuştu.