Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Korona vurdu, asfalt ucuzladı - Haberler - İş-Yaşam Haberleri

        Karayolları Genel Müdürlüğü, karayolu inşa ve bakım-onarım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Geçen 17-18 yılda özellikle “duble yol” olarak bilinen yol yatırımlarına ağırlık veren Karayolları, finansman konusunda zaman zaman zorlansa da ek ödeneklerle yol yatırımlarına devam ediyor.

        BORÇ ÖDEDİ

        Karayoları, kısa süre önce müteahhitlere 2019 yılından kalan borçlarının önemli bir bölümünü ödedi. 7-8 milyar TL’ye yakın ödeme yaptı. Müteahhitlerin, geçen yıldan 7 milyar TL alacağı bulunuyor. Karayolları, bunu da ödemek için girişimlerini sürdürüyor.

        BİTÜM FİYATLARI DA SERT DÜŞTÜ

        REKLAM

        Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, yol yatırımları içinde petrolden elde edilen ve bir tür karışım olan “bitüm” önemli bir yer alıyor. Çin’den yayılan, binlerce kişinin ölümüne neden olan ve dünyayı alarma geçiren koronavirüs, başta petrol olmak üzere emtia fiyatlarını sert biçimde vurdu. Bu süreçte, “bitüm” fiyatı da yüzde 30’lar düzeyinde geriledi. Kısa süre önce tonu 2 bin 200 TL olan bitüm, bin 400 TL’nin altını gördü.

        BİTÜM DEPOLUYOR

        Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, yılda 1 milyon ton dolayında bitüm kullandığı belirtiliyor. Genel Müdürlük, fiyatların düşmesi üzerine bitüm almaya ve stoklamaya başladı. Karayolları’nın, 350 bin ton dolayında bitüm depolama olanağı bulunuyor.

        Sektör kaynakları, bu dönemde bitüm fiyatlarının büyük bir fırsat sunduğunu belirterek, “Bu fiyatlardan alım yapılması doğru bir hamledir” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ